Orman'dan Aziz Yıldırım'a sert tepki!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Tolgay Arslan transferi ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın havuzun bozulması yönündeki açıklamalarıyla ilgili çarpıcı konuştu. Orman, Trabzonspor'un Tolgay'a astronomik bir ücret teklif ettiğini söylerken, Yıldırım'ın havuzu bozmaya yönelik açıklamalarını ise gündemi değiştirmeye yöneliz sözler olarak nitelendirdi. Orman, havuzun bozulmasını istemediklerini söylerken, "Bozulursa da en karlı çıkacak takım biziz" dedi.

NTV Spor 26.01.2015 - 13:39
Orman'dan Aziz Yıldırım'a sert tepki!

BJK Tv'ye ilk olarak Tolgay Arslan transferiyle ilgili konuşan Fikret Orman, "Beşiktaş, çok ciddi bir kurumdur ve prensipler itibariyle yönetilir. Bizler burada asil değil; insanların yani Beşiktaşlıların vekiliz. Bizde olduğu gibi hiçbir kulüp başkanı ve yöneticileri kendi paralarını değil halkın paralarını harcamaktalar. Beşiktaş ciddi bir kurum olarak kendi prensiplerine, bütçesine uygun olarak futbol veya bütün takımlarında hareketler yapar. Bunu; kamuoyunu, Beşiktaş taraftarlarını tatmin etsin diye veya 'büyük başkan, büyük yönetici, büyük insanlar' diye hava atmak için yapmaz. Kulüplerinin prensipleri için yapar. Bu paralar ve bu emanetler kendi havasını atmak için yapılmayacak kadar ciddi işlerdir. Tolgay Aslan transferinde ilk günden itibaren bir duruşumuz vardı ve o duruşta devam ettik. Oyuncudan istifade etmek istediğimizi, takımımızda yer vereceğimizi ve Beşiktaş'ın bir huzur ortamı olduğunu oyuncuya anlattık. Oyuncu da Beşiktaş'ı seçmiştir. Bundan dolayı da kendisine ve Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını diliyoruz. Çok mutluyuz, özellikle tekrar altını çizerek söylüyorum. Beşiktaş hiçbir şekilde bir ücret arttırımına veya böyle kendi parası olmayan paraları kimseye saçmadan, kendi bütçesi içerisinde, oyuncu prensipleri içerisinde bir transfer gerçekleştirmiştir. Yine pırlanta gibi ahlaklı bir çocuğu Beşiktaş'ımıza kazandırdığımız için çok mutluyum" dedi.

"BEŞİKTAŞ İZAH EDİLECEK, ANLATILACAK BİR KULÜP DEĞİLDİR"
Tolgay Arslan transferinde Trabzonspor camiasının da adının sıkça anılması üzerine ise Fikret Orman şu ifadeleri kullandı, "Öncelikle üzüntü verci bir durum. Şundan dolayı. Bu oyuncular gencecik insanlar, pırıl pırıl çocuklar. Sadece kamuoyuna ve taraftarınıza şirin gözükmek için oyunculara kendi bütçenizin dışında paralar vermek ve oyuncuların 'bugün gelsin yarın ne olursa olsun' zihniyetinde bakmak, futbol ciddiyetine yakışmamaktadır. Biz bu ciddiyetten hiçbir zaman uzaklaşmamışızdır ve futbolu bir hava atma orgaı olarak kullanmamaktayız. Benim yöneticim Erdal Torunoğulları -burdan onu da yapılan transferden dolayı tebrik ediyorum- önemli bir çalışma yapmış. Hiçbir kimse, nereye ygittiğini, nasıl görüşme yaptığını, hatta dönem dönem ben dahil bilmemekteyiz. Kendi aldığı sorumluluklar dolayısıyla gayet akılcı bir harekette bulunmuştur. Zaten Beşiktaş izah edilecek, anlatılacak bir kulüp değildir, dünya tarafından bilinen bir kulüptür. Şu anda ben Avustralya'dayım. Buradaki bütün insanlar, -yabancılar dahil- Beşiktaş'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu bilmektedirler.

"TRABZONSPOR TOLGAY'A 2 MİLYON EURO TEKLİF ETMİŞ"
Erdal Bey, oyuncuyla olan diyaloglarında Beşiktaş'taki şampiyonluk heyecanını ve hedefleri gayet iyi anlatmıştır. Oyuncu da Beşiktaş'ı tercih etmiştir. Asla Trabzonspor'u, 'Biz transferde onları işte ezdik' gibi bir davranış içerisinde bulunmamışsınızdır. Bununda ek bir ispatı mesela Trabzonspor oyuncuya bize gelen bilgiler ve yazılı olarak gördüğümüz kadarıyla 2 milyon Euro gibi net ücretler ayrıca maç başına primler teklif etmesine rağmen oyuncu bizim prensipler doğrultusunda makul sevilerde bizim bütçemize uyacak rakamlarla Beşiktaş'a imza atmıştır. Bu açıdan da oyuncuyu tebrik ediyorum. Yine söylüyorum. Trabzonspor camiasını bir transfer ile ezmek gibi bir niyetimiz olamaz. Beşiktaş böyle bir kulüp değildir. Böyle bir zihniyetin içine girmeyecek kadar da büyük bir kulüptür. Başta futbol yönetiminde olan Ahmet Nur Çebi olmak üzere Erdal Torunoğulları transferde büyük bir iş başarmıştır. İkisini de tebrik ediyorum. Gayet önemli bir çalışma yapmışlardır. Erdal Bey Avustralya'da olmama rağmen devamlı olarak görüşmüştür fikirlerimi almıştır. Tam anlamıyla prensipler dahilinde bir transfer yapmıştır."

AZİZ YILDIRIM'A TEPKİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın havuzun bozulmasına yönelik açıklamalarına tepki gösteren Fikret Orman, "Biz kulübümüzü yönetirken diğer camiaları rencide etmemeye çalışan bir davranış içindeyiz. Bir kişiyi karşınıza alırken veya bir açıklama yaparken esasında o kişiyi değil bütün bir camiayı muhatap almaktasınız. Fakat üzücüdür ki; Fenerbahçe başkanı 'İşte havuzdan çıkarsak iki kulüp böyle olurmuş' ifadelerini kullanmış. Bunlar hiçbir ispatı hiçbir şeyi olmayan konular. Kimsenin Beşiktaş'ın şahsiyetini zedelemek için yapacağı açıklamalar haddi değildir en azından. İslamın şartı beştir, altıncısı da haddini bilmelidir. Biz diğer camialara saygı gösterirken, aynı saygıyı beklemekte hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

"HODRİ MEYDAN"
Tepki sözlerine devam eden Orman, havuzla alakalı olarak ise, "Bununla alakalı kanunlar vardır ve dağılması mümkün değildir. Bunlar gündem yaratmak için yapılan açıklamalardır. Üstelik şöyle bir durum vardır. Bir kulüp veya iki kulüp veya üç kulübün tek başına başarılı olması mümkün değildir. Bütün kulüpler için rekabetçi bir ortam oluşturmalı ki, Türk sporu ve takımları kalkınabilsin. Diyelim butün maçlarımızı kazandık, şampiyon olduk ve bu seneler boyu sürdü.  Böyle bir rekabet ortamının kimseye getireceği bir kazanç yoktur. Anadolu takımları bütçelerinin büyük bir kısmını, yüzde seksen gibi bir kısmını yayın gelirleri karşılamaktadır. Havuzu bozmanın kimseye bir katkısı olmayacak. Yalnız havuz bozulursa ki; ben bunun imkansız olduğunu düşünüyorum. Bozulduğunu kabul edelim, bu olaydan en fazla kazançlı çıkacak kulüp Beşiktaş olacaktır. Biz bugüne kadar devletin kurumlara vermiş olduğu özellikle Türk Telekom gibi bütün kulüplere vermiş olduğu destekten Beşiktaş hiçbir zaman istifade etmemiştir. O destek ortadan çekildikten sonra gördüğünüz gibi bütün camialar hiçbir sponsorluk ve reklam anlaşması yapamazken, Beşiktaş duruşu ve ortaklarıyla yapmış olduğu anlaşmalarla onları mutlu ederek, inanılmaz bir başarı göstermiştir. Bu yayında da olsa yayında da devam edecektir. Bugün bir yayın ihalesi iptal olsa, Beşiktaş bütün rakiplerinden daha fazla bir ücretle yayın ihalesi yapar ve kazanır. Bunları konuşmak bile abestir. Burası bir hukuk devletidir ve alınan kararlara göre de hareket edilmekterdir. Bizim zihniyetimiz de kimsenin üzerine basarak başarı elde etmek değildir. Anadolu kulüplerinin başarısı da bizim için önemlidir. Bizim havuzu bozma gibi bir düşüncemiz yoktur. Olsa da bizim için farketmez. Hodri meydan deriz ama Beşiktaş diğer kurumlara sapygılı bir kurumdur. Rakiplerimizin menfaatleri de bizim için önemlidir. Anadolu kulüplerinin gelir itibariyle kazanç sağlamalarını doğru buluyoruz" diyerek sözlerini bitirdi. 

Sayfa Yükleniyor...