Serena mı Maria mı?

Avustralya Açık Kadınlar Finali'nde 1 numaralı seribaşı Serena Williams ile 2 numaralı seribaşı Maria Sharapova karşı karşıya gelecek. Serena Williams'ın, Sharapova karşısında son yıllarda büyük bir üstünlüğü bulunuyor.

NTV Spor 30.01.2015 - 15:01
Serena mı Maria mı?

Sezonun ilk Grand Slam Turnuvası Avustralya Açık'ta, kadınlarda final iki favori ismin; Serena Williams ve Maria Sharapova'nın mücadelesine sahne olacak. Sharapova, Williams'ı yenmenin nasıl bir duygu olduğunu son olarak 2004'te hissetmişti. O yıl henüz 17 yaşındayken, Wimbledon finalinde Serena Williams'ı yenerek, kariyerinin ilk Grand Slam Şampiyonluğu'na ulaşan Sharapova, aradan geçen 11 yılda, bir daha galibiyet yüzü göremedi. Williams'a karşı üst üste 15 kez kaybeden Sharapova, son 11 maçta sadece 1 set alabildi. Ancak turnuvanın başından beri çok formda görünen Sharapova, Williams karşısında kendisine güvendiğini gizlemiyor. Avustralya Açık'ta 4. kez final oynayacak Sharapova, tek şampiyonluğunu 2008'de kazanmıştı.

Serena Williams ise Avustralya Açık'taki 5. şampiyonluğunu kazandığı 2010'dan bu yana ilk kez finale yükseldi. Kariyerinin 19. Grand Slam zaferi için korta çıkacak Willams, turnuva boyunca genç rakipleri karşısında zorlandı. Elina Svitolina, Garbine Muguruza gibi genç isimler karşısında ilk seti kaybeden Birleşik Amerikalı raket, Madison Keys ile oynadığı yarı finalde de ilk seti tie-break sonunda kazandı.

Yine de pek çok kişiye göre finalin favorisi Serena Williams. Bakalım Grand Slamlerdeki hakimiyetini bir adım öteye taşımak isteyen Williams ile Birleşik Amerikalı rakibini 15 maç sonra yenerek şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Sharapova'nın düellosunda kazanan kim olacak?

Sayfa Yükleniyor...