Saraybosna yeniden ev sahibi!

1984 yılında 14. Kış Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği Saraybosna, 2017 yılında Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na (EYOF) ev sahipliği yapacak.

NTV Spor 31.01.2015 - 12:54
Saraybosna yeniden ev sahibi!
Avusturya'nın batısındaki Schruns kasabasında Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın sona ermesiyle, Saraybosna Büyük Şehir Belediye Başkanı Ivo Komsic ile Doğu Saraybosna Belediye Başkanı Nenad Samarciya, Olimpiyat Bayrağı'nı Avusturya'dan devraldı.
     
Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın sona ermesi ve bayrak teslimi nedeniyle Schruns'ta düzenlenen törene binlerce sporcu, antrenör, Avrupa Olimpiyat Komitesi temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     
Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Ivo Komsic, burada yaptığı konuşmada, bir sonraki EYOF'un Saraybosna'nın ünlü Byelasnitsa, İgman ve Yahorina dağlarında yapılacağını söyledi.
     
Saraybosna'nın 31 sene önce Kış Olimpiyat Oyunları'na çok başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığını anımsatan Komsic, "Gençlik Olimpiyat Oyunları barış, dostluk ve adil rekabet atmosferinde geçmesini diliyorum. Olimpiyat Bayrağı'nı yeniden aldığımız için o kadar mutluyum ki Saraybosna'ya kadar yürüyerek götürebilirim gibime geliyor. Saraybosnalıların da bu bayrağı sevinçle karşılayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
     
Komsic, 2017 yılında düzenlenecek EYOF'un Saraybosna'nın 1984 Kış Olimpiyatları'nın ardından "en büyük projesi" olduğunu ifade etti.
     
Bu projenin arkasında ülkenin tüm düzeyden yetkililerinin durduğunu anlatan Komsic, Avusturya'da çok güzel karşılandığını, ancak Saraybosna'da daha güzel bir organizasyon yapılacağını vurguladı.
     
"TÜM VATANDAŞLAR İÇİN MUTLULUK SEBEBİ"
Doğu Saraybosna Belediye Başkanı Nenad Samarciya da EYOF'un Saraybosna'da düzenlenmesinin tüm vatandaşlar için büyük bir mutluluk sebebi olduğunu söyledi.
     
EYOF'un çok büyük bir olay olduğunu anlatan Samarciya, Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda Avrupa'nın 49 ülkesinden yaklaşık bin 500 sporcunun katılacağını aktardı.
     
Avrupa Olimpiyat Komitesi Genel Meclisi'nin Roma'da 2012 yılında yaptığı oturumda, Saraybosna ve Doğu Saraybosna'nın 2017 yılında Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapması kararı alınmıştı.

Sayfa Yükleniyor...