"İçerikli basketbol oynamadık"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, Rönesans TED Ankara Kolejliler yenilgisi sonrası "Açıkçası maçın hiçbir bölümünde içerikli bir basketbol oynamadık" diye konuştu.

NTV Spor 31.01.2015 - 20:37
"İçerikli basketbol oynamadık"
Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, Rönesans TED Ankara Kolejliler'e 93-91 yenildikleri maçın hiçbir bölümünde içerikli bir basketbol oynayamadıklarını söyledi.
     
Oktay Mahmuti, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, aldıkları galibiyetten dolayı Rönesans TED Ankara Kolejliler'i tebrik ederek, "Maçın hiçbir bölümünde karşılaşmayı bırakmadılar. Biz ise kötü başladık. İkinci periyotta biraz daha iyi basketbol oynadık ama açıkçası maçın hiçbir bölümünde içerikli bir basketbol oynamadık" dedi.
     
Üçüncü periyotta adeta yürüyerek oynadıklarını da vurgulayan Mahmuti, şöyle devam etti: "Yüksek yüzdeli şutlarla maç onlara döndü. Geri dönüş yapmaya çalıştık ancak maalesef bunu başaramadık ve neticede kaybettik. Tabii hep söylüyorum, Türkiye Basketbol Ligi çok zor bir lig ve her maç kendi içinde ayrı bir hikaye. Ama bunu yeterince iyi anlatamamışız ki böyle maçlar yaşanıyor. Söyleyecek bir şey yok, yolumuza devam ediyoruz."
     
Yeşil-siyahlı genç basketbolcu Metin Türen de Rönesans TED Ankara Kolejliler karşısında hafta içi çalıştıkları taktikleri sahaya yansıtamadıklarını kaydederek, "Onlar ne istiyorlarsa rahatça yaptılar. Rakibimiz yüksek yüzdeli şut atınca, böyle bir mağlubiyet aldık. Bir daha evimizde maç kaybetmemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.
     
GÖREN: "DAÇKA LİGİ DOMİNE ETTİ"
Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Burak Gören, aldıkları galibiyetten dolayı takımını kutladı.
     
Türkiye Basketbol Ligi'nin bu sene çok çekişmeli maçlara sahne olduğunu belirten Gören, şöyle konuştu: "Darüşşafaka Doğuş, antrenörüne, oyuncusuna çok saygı duyduğumuz bir ekip. Gerçekten de ligi domine ettiler. Çok iyi basketbol oynayan, çok  kaliteli bir takım. Buraya gelirken, ligde her şeyin olabileceğini bilerek geldik. İlk yarı, 57 sayı yedik. İkinci yarıda yaptığımız müthiş savunmayla maçı tekrar dengeye getirdik ve kontrolü ele aldık. Takımıma çok teşekkür ediyorum. Bu tip sahalarda, bu tip rakipleri yenmek kolay iş değildir. Bunu başardılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."
     
Rönesans TED Ankara Kolejliler'in yeni transferi Cevher Özer ise Darüşşafaka Doğuş karşısında ilk yarı iyi hücum ettiklerini ancak çok kötü savunma yaptıklarını dile getirerek, "İkinci devre çok iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Şutlarımız da yüzdeli girince, iyi bir galibiyet aldık. Bizim için önemli bir galibiyet ama bu galibiyetin önemli olması için önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağımız maçı da kazanmalıyız. Hedefimiz play-off, inşallah bu hedefimize ulaşırız" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...