Forma krizinin yankıları sürüyor!

Kadınlar Basketbol Ligi'nde Beşiktaş ile Galatasaray arasında yaşanan forma krizinin yankıları sürüyor. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Galatasaray Basketbol Koordinatörü Murat Özyer, Beşiktaş'ın itirazı maçın başlama saatinde yapmış olmasının, maçı sahada değil masa başında oynamak istediklerinden kaynaklandığını söyledi.

NTV Spor 04.02.2015 - 11:25
Forma krizinin yankıları sürüyor!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray Odeabank ile Beşiktaş arasında oynanan derbinin yankıları sürüyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda geçtiğimiz pazar günü 15:00'te başlaması gereken karşılaşma 27 dakikalık bir gecikmeyle başlamıştı. Lig kuralları gereği ev sahibi ekibin açık renk forma giymesi gerekirken Galatasaray Odeabank sahaya parçalı forma ve siyah şortla çıkmıştı. Açık renk forması yanında bulunmayan sarı-kırmızılı ekip, teknik komiserin uyarısı sonucu formaların getirilmesini beklemiş, Beşiktaş da karşılaşmanın geç başlaması nedeniyle federasyona "hükmen galibiyet" için başvuruda bulunmuştu.

Maçın ardından Beşiktaş Basketbol Direktörü Yiğiter Uluğ, yönetmeliğe göre 15 dakika beklenebileceğini belirterek, Türkiye Basketbol Federasyonu'na itirazda bulunduklarını ifade etmişti.

Galatasaray Basketbol Koordinatörü Murat Özyer ise Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada maçın oynanması için formalarını değiştirerek iyi niyet gösterdiklerini söyledi ve "Saat 14.00'ten itibaren aynı formalarla sahada bulunan takımımızın forma rengine maçın başlama saati olan 15.00'te itiraz etmeleri maçı sahada değil masa başında oynamak istediklerindendir" dedi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi yönetmeliğindeki kurala göre her iki takımdan birinin sahaya 15 dakika boyunca çıkmaması halinde "hükmen galibiyet" kararı veriliyor. Ancak uygulamada değişiklikler yapılabiliyor.

Karşılaşmanın baş hakemi ve teknik komiseri her iki tarafın da iyi niyetli olduğunu göz önünde bulundurarak maçın oynatılması yönünde karar vermiş, Galatasaray Odeabank sahadan 73-50 galip ayrılmıştı.

Siyah beyazlıların itirazı ile ilgili raporlar hazırlandıktan ve her iki tarafın savunması alındıktan sonra konu TBF'nin ilk yönetim kurulu toplantısı'nda görüşülerek karara bağlanacak.

Sayfa Yükleniyor...