"Galibiyetimiz çalınmıştır"

Galatasaray, tartışmalı hakem kararıyla yenildikleri Maccabi Electra maçıyla ilgili sert ifadelerin bulunduğu bir açıklama yayınladı.

NTV Spor 06.02.2015 - 12:59
"Galibiyetimiz çalınmıştır"

Galatasaray'ın galibiyetinin çalındığı belirtilen açıklamada, "Euroleague'de Türkiye'yi başarıyla temsil eden Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın geçen senenin Avrupa Şampiyonu Maccabi Electra'yı mağlup ederken bitime 6 saniye kala haksız bir şekilde galibiyeti çalınmıştır" denildi.

Türk Hava Yolları'nın Euroleague'in ana sponsoru olduğu hatırlatılan açıklamada, "Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonunda maçın hakemleri Galatasaray'ı galibiyete taşıyacak basketi ayrımcılık yaparak hatalı bir şekilde vermemiş ve tenezzül edip pozisyonun tekrarını dahi izlememişlerdir" ifadeleri kullanıldı.
 
Galatasaray olayı kınarken, " Spor Kulübü, erkek basketbol takımına yapılan bu çifte standardı kınamaktadır ve hukuk çerçevesinde bütün mercilere başvurmak kararını almıştır. Türk ve Avrupa basketbol kamuoyunu böyle bir ayrımcılık ile ilgili olarak uyarıyor ve Galatasarayımıza alın teri döken basketbolcuların haklarını gasp edilmesine izin vermeyeceğimizi bildiriyoruz" denilerek olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...