"Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz"

THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu altıncı hafta maçında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 73-71 mağlup eden Anadolu Efes'in genel menajeri Engin Özerhun, Milano ekibini deplasmanda yendikleri için mutlu olduklarını ve bu galibiyetin play-off hesapları için büyük anlam ifade ettiğini söyledi.

NTV Spor 07.02.2015 - 16:42
"Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz"

Anadolu Efes'in genel menajeri Engin Özerhun, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, EA7 Emporio Armani'nin İtalya'nın güçlü ekiplerinden biri olduğunu belirterek, "Rakibimizi deplasmanda mağlup ederek hem kendimizden uzaklaştırdık hem de ilk dört sıradaki yerimizi koruduk" değerlendirmesinde bulundu.
     
Özerhun, şunları kaydetti:
     
"Bu maç iki takım için de büyük önem taşıyordu. Top 16'da ilk yarının son iki haftasına girilirken, EA7 Emporio Armani'nin üst sıralara tırmanmak için bu maça asılacağını biliyorduk. Biz de play-off hedefimiz doğrultusunda Milano'ya mutlak galibiyet amacıyla gittik. Maç görüldüğü gibi son saniyeye kadar büyük bir çekişmeye sahne oldu. Her iki takım da kazanmak için çok efor sarf etti. Milano ekibi İtalya'nın en güçlü ekiplerinden biri. Onları deplasmanda mağlup etmek için maçı son ana kadar bırakmamamız gerektiğinin bilincindeydik. Takım olarak bu anlamda önemli bir mücadele ortaya koyduk. Bu mücadelenin karşılığını maçın sonunda aldık. Bu galibiyetin önemi Top 16'nın son haftalarında play-off hesapları yapılırken daha belirginleşecek. Bu yüzden de çok değerli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum."
     
Maçın ikinci yarısında 18 sayı kaydederek galibiyette önemli rol oynayan Stratos Perperoglou'nun Milano zaferinde önemli katkı verdiğine değinen Engin Özerhun, "Perperoglou tüm oyuncularımız gibi çok güvendiğimiz, maçın sıkıştığı anlarda taşın altına elini sokabilen bir oyuncu. İlk yarıda sayı atamamış olmasına karşın, maçın ikinci yarısında 18 sayı kaydederek galibiyete büyük katkı verdi. Ama dün tüm oyuncularımız hem savunmada hem de hücumda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiler."
     
Top 16 turunda gelecek hafta ilk yarının son maçlarının oynanacağının altını çizen Engin Özerhun, sözlerine şöyle tamamladı:
     
"Önümüzdeki hafta maçları ile birlikte Top 16'nın ilk yarısı bitmiş olacak. Yedinci haftada Fenerbahçe Ülker'i konuk edeceğiz. Grubumuzda ilk dört ve son dört takım arasında hafif bir kopma göze çarpıyor. Bizim ardımızdan beşinci sırada yer alan Laboral Kutxa ile aramızda iki galibiyet fark var. İlk hedefimiz bu farkı koruyarak ve mümkünse artırarak onların bize yaklaşmalarını engellemek, ikinci hedefimiz ise içinde bulunduğumuz ilk dört takım arasında en üst sıraya yükselebilmek. Bunun için Olympiakos ve EA7 Emporio Armani galibiyet serimizi Fenerbahçe Ülker karşısında da sürdürmek arzusundayız."

Sayfa Yükleniyor...