TBF, Ekrem Memnun'u yarın tanıtacak

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun'un, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başına getirilmesi yarın resmen açıklanacak.

NTV Spor 09.02.2015 - 10:52
TBF, Ekrem Memnun'u yarın tanıtacak

Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun'un A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başına getirilmesini yarın resmen duyuracak.
     
Federasyondan yapılan açıklamada, A Milli Kadın Takımı yeni teknik heyetinin yarın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek basın toplantısında tanıtılacağı kaydedildi.
     
Ekrem Memnun, A Milli Kadın Takımı'nda Ceyhun Yıldızoğlu'ndan başantrenörlük görevini devralmış olacak.
     
MEMNUN'UN KARİYERİ
Galatasaray Odeabank'la geride kalan sezon yaşadığı önemli başarılarla yıldızını parlatan Ekrem Memnun, bu performansını A Milli Kadın Takımı'na da taşımaya çalışacak.
     
Teknik adamlık kariyerine 1988 yılında Galatasaray Kadın Takımı Yardımcı Antrenörü olarak başlayan Memnun, Yıldırımspor'da bir süre çalıştıktan sonra 1995 yılında sarı-kırmızılı ekibin erkek takımı teknik ekibine yardımcı antrenör olarak dahil oldu. Başantrenör olarak Galatasaray Kadın Takımı'nda 1996-2002 yılları arasında görev alan Ekrem Memnun, bu süreçte 3 lig, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşarken, 1998-1999 sezonu FIBA Kadınlar Avrupa Ligi üçüncülüğü elde etti.
     
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nda Erman Kunter'in yardımcısı olarak 2002 yılında görev yapmasının ardından, kariyerine yurt dışında devam eden Memnun, Kosova ekibi Sigal Priştina'da 2003 yılından itibaren 2 sezon başantrenörlük görevini üstlendi.
     
Anadolu Efes'te Oktay Mahmuti'nin yardımcısı olarak 2005 yılında yeniden Türkiye'de görev almaya başlayan Ekrem Memnun, 2008 yılında Darüşşafaka'nın başantrenörlüğüne getirildi ve 2 sezon görev aldı. Daha sonra yeniden Anadolu Efes'te yardımcı antrenörlük yapan Memnun, 2012 yılında Galatasaray Odeabank'ın başına tekrar geçti.
     
Sarı-kırmızılı takımın başında geride kalan sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ni finalde ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi yenerek kupayı kazanan ve Avrupa'nın zirvesine çıkan Memnun, Türk basketbol tarihinin en büyük uluslararası başarısına imza attı.
     
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde kupayı müzelerine götürüp, Galatasaray Odeabank'ı bu kulvarda 14 yıl aradan sonra şampiyonluğa taşıyan Memnun, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın da kazanılmasıyla 2013-2014 sezonunu 3 kupayla tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...