"Zor olacağını biliyordum"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, Türkiye Basketbol Ligi'nde Muratbey Uşak Sportif'i 80-67 yendikleri maçın sonuna kadar zor geçtiğini söyledi.

NTV Spor 14.02.2015 - 21:29
"Zor olacağını biliyordum"
Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, maça iyi başladıklarını belirterek, "İyi bir ilk devre oynadık. İkinci devre ritmimiz biraz düşük kaldı. Neticede fark 6 sayıya kadar indi. O bölümde daha iyi bir savunma ve daha agresif bir hücumla tekrar farkı yakaladık ve neticede bir galibiyet elde ettik" dedi.
     
Muratbey Uşak Sportif'in tehlikeli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu da kaydeden Mahmuti, "Türkiye'deki bütün takımlar, tehlikeli takımlar. Muratbey Uşak Sportif, bireysel olarak çok yetenekli ve tehlikeli oyunculardan kurulu bir takım. Dolayısıyla zor olacağını biliyordum. Sonuna kadar da zor bir maç olarak geçti" şeklinde konuştu.
     
Oktay Mahmuti, Royal Halı Türkiye Kupası'yla ilgili olarak da "Umarım en iyisini gösterip, sonuna kadar orada mücadele ederiz. Herkesin taşıdığı iddiayı biz de taşıyoruz" ifadelerini kullandı.
     
Yeşil-siyahlı basketbolcu Ermal Kurtoğlu ise Muratbey Uşak Sportif karşısında ilk yarı çok iyi savunma yaptıklarını söyleyerek, "İkinci yarı ise son zamanlarda bizde görülen bir şey oldu ve oyundan düştük. Fakat bir şekilde oyunda kalmayı başardık. Muratbey Uşak Sportif de mücadeleyi bırakmadan güzel bir basketbol sergiledi. En iyi oyuncularından biri olan Courtney Fells sakatlandı. En kritik yerde bulduğumuz basketler, bize galibiyeti getirdi. Bizim için Türkiye Kupası'ndan önce çok da güzel bir test oldu" dedi.
     
MURATBEY UŞAK SPORTİF CEPHESİ
Muratbey Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz ise galibiyete ihtiyaç duydukları bir maçı mağlubiyetle tamamladıklarını kaydederek, "Burada oyuncularımın profesyonelce davranmaması ve saha içinde çok çabuk çözülüp yapamadıkları işlere kılıf uydurmaları, bizim maçtan çok erken kopmamıza neden oldu" değerlendirmesinde bulundu.
     
Maç içinde farkı indirmeyi başardıklarını hatırlatan Bulkaz, şöyle konuştu:
     
"İlk periyottan itibaren oyuncu karakterleriyle uğraştık. Tabii ki sonradan basketbol oynamaya başladığında fark 6 sayıya kadar indi. Aslında iyi hazırlandığımız bir maçtı. Kazanabilirdik de ancak sahanın içinde yapamadıkları işi başkalarına yüklemeye çalışan oyuncu karakterleri, maçın böyle olmasını gerektirdi. Bundan dolayı üzgün değiliz, kızgınız."
     
Maçın son periyodunda sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Courtney Fells'le ilgili olarak da Bulkaz, "Aşilinde bir problem varmış. Kopmamış, aşili sağlam. Kötü ihtimal, yumuşak doku zedelenmesi olabilir. Belki bir hafta, 10 günde fizik tedaviyle dönebilir. Şu anda MR'a gidiyor" ifadelerini kullandı.
     
Muratbey Uşak Sportifli basketbolcu Hakan Demirel de çok kötü oynadıklarını vurgulayarak, "Açıkçası bizim hedef maçlarımızdan biri değildi. Çok kötü oynadık. Özellikle hücumda organize olamadık. Savunmada da istediklerimizi çok yapamadık" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...