NBA Başkanı Avrupa futboluna hayran

NBA Başkanı Adam Silver, Şampiyonlar Ligi'nin harika bir formata sahip olduğunu belirterek, "Avrupa futbolunda hayranı olduğum çok şey var" dedi. Silver, NBA All-Star haftasonu etkinlikleri sırasında katıldığı basın toplantısında, Avrupa futbolunu örnek göstererek NBA formatında değişiklik yapabileceklerinin sinyalini verdi.

NTV Spor 15.02.2015 - 11:43
NBA Başkanı Avrupa futboluna hayran

Avrupa futbolunun hayranı olduğu birçok şeyi barındırdığını vurgulayan Silver, "Şampiyonlar Ligi harika bir formata sahip, örnek aldığımız ve her zaman takip ettiğimiz bir organizasyon. Avrupa futbolunda taraftar profili de farklılık gösteriyor. Takımlarına duydukları sadakat, dinlerine olan bağlılıklarına benziyor" ifadelerini kullandı.

NBA'deki oyun kalitesini artırmak için formatta değişikliğe gidebileceklerini de belirten NBA Başkanı Silver, "Normal sezondaki 82 maçlık yoğun trafiği rahatlatmak için önümüzdeki yıllarda ligin başlangıç ve bitiş tarihlerini değiştirebiliriz. Play-off sistemini, 5 gecede 4 maç oynamak yerine eleme usulüne dönüştürmeyi planlıyoruz. Play-off turuna yükselme koşullarında da değişiklik yapmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...