"Bize kimse inanmıyordu"

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Bernardi, "Belogorie Belgorod kadar başarılı bir takımla eşleştiğimizde hiç kimse bu takımı geçebileceğimize inanmıyordu. Bugün Türk erkek voleybol tarihine adımızı altın harflerle yazmış durumdayız" dedi.

NTV Spor 17.02.2015 - 22:49
"Bize kimse inanmıyordu"

Bernardi, DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi 12'li play-off rövanş maçında Rus Belogorie Belgorod'u eleyerek bir üst tura yükseldikleri maçın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncular ve teknik ekiple gurur duyduğunu söyledi.

Çok stresli bir maç oynadıklarına dikkati çeken Bernardi, "Böyle bir ligde böyle bir takımla eşleşmişseniz bu normal. Bundan sonraki maçlar daha da stresli olacak. Seviye gittikçe yükseliyor" diye konuştu. 

Maçın iki bölümden oluştuğunu anlatan Bernardi, şöyle devam etti:

"İlk bölüm bizim iyi olduğumuz bölüm, diğeri ise seviyemizin tamamen düştüğü, rakibin, hem serviste hem blokta ciddi üstünlük kurduğu bölüm. Oyunun belli dönemlerinde düşseniz bile, hatta rakibin seviyesi sizden daha yüksekse bile oynamaya devam ettiğiniz, sabırlı olduğunuz, doğru zamanı beklediğiniz sürece bir takım şeyleri değiştirebiliyorsunuz. Oyuncularıma soyunma odasında bugün bir poker oyunu oynayacağımızı söyledim. Pokerde kartınız varsa karşı tarafa yüklenirsiniz ama kartınız yoksa, o zaman oynamaya devam etmelisiniz ve karşı tarafın düşmesini bekleyerek bir strateji belirlemelisiniz. Bu sonuç beni gerçekten çok mutlu etti. Takımımla gurur duyuyorum ama yolumuz bitmedi."

Bernardi, ilk setin ardından verdikleri 3 setle ilgili olarak, "İlk set süper bir oyun ortaya koyduk. Karşı taraf oyuna giremedi, biz oyuna çok iyi başladık, rahat kazandık ama 2. setin başından itibaren pozisyon değiştirdiler ve en güçlü servisçileriyle başladılar. Serviste ciddi anlamda baskı kurdular. Bu durumla o an başa çıkamadık. Bunun temel nedeni, bu seviyede çok maç oynamamış olmamızdı. Bu seviyedeki maçlara alışkın değiliz. Bir anda düştük. Fileden açık servis karşıladık. Rakibin en kısa oyuncusu olan pasörü bile 2 metre 3 santimetre boyunda. Fakat oyunun sonlarına doğru dengeyi yakaladık" ifadesini kullandı.

Altın sette kafa kafaya oynamaya başladıklarında oyuncularının güveninin tazelendiğini belirten Bernardi, şöyle devam etti:

"Bir, iki sayı öne geçince oyuncularım 'tamam, demek ki yapabiliyoruz' demeye başladı. İnançları geri geldi. Bu takım Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış, yetmemiş, arkasından Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu olmuş. Bu kadar başarılı bir takımla eşleştiğimizde hiç kimse bu takımı geçebileceğimize inanmıyordu. Bugün Türk erkek voleybol tarihine adımızı altın harflerle yazmış durumdayız. Kişisel olarak bu projenin içinde olduğum, Halkbank'ın bir parçası olduğum için gurur ve onur duyuyorum. Bugün belki en önemli günlerimizden biriydi. Bunun Türk voleybol tarihine önemli bir katkı yapacağını düşünüyorum."

6'lı play-off grubunda muhtemelen diğer bir Rus takımı Zenit Kazan ile eşleşeceklerini dile getiren İtalyan antrenör, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zenit Kazan, Belogorie Belgorod'dan daha güçlü bir takım ama bunun bir önemi yok. Şu an önemli olan, bu maçın bizi bir üst tura taşımasının yanında aynı zamanda öz güvenimizi de oturtması oldu. Oyuncularımızın içinde bu denli önemli takımlara karşı oynamamış olanlar vardı. Oynayıp galip gelmek çok farklı bir şey. Geçen sezon finalde Belgorod'a kaybetmiştik. Bu ister istemez bilinçaltına bir şeyler verir, rakibin üstünlüğünü kabul etmiş gibi hissedebilirsiniz. Biz bugün bunların hepsini kırdık. Oyuncuların kendine inanması, güvenmesi, bir sonraki rakibin karşısına bu öz güvenle çıkması farklı bir şey. Biz bunu da edinmiş olduk. Tüm oyuncularıma ve teknik ekibime teşekkür ediyorum." 

Sayfa Yükleniyor...