Yerlikaya'ya büyük onur!

Dünya Güreş Birliği (UWW), İsviçre'de yaptığı oylamada, dünya güreş tarihinin grekoromen stildeki en iyi 26 güreşçisi arasında Türkiye'den Hamza Yerlikaya'yı da seçti.

NTV Spor 19.02.2015 - 11:13
Yerlikaya'ya büyük onur!

Büyükler kategorisinde 17 yaşında dünya şampiyonu olarak "Asrın Güreşçisi" unvanını alan ve 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa şampiyonluğu kazanarak Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran Hamza Yerlikaya, spor hayatını sonlandırmasına rağmen güreş otoriteleri tarafından onore edilmeye devam ediyor.
     
İsviçre'nin Lozan kentinde bir araya gelen UWW Yönetim Kurulu, modern güreş tarihi boyunca grekoromen stilde mücadele eden sporcular arasında "Top 26" sıralamasını belirledi. Uluslararası platformda uzun yıllar boyunca Türk bayrağını dalgalandıran Yerlikaya, UWW'nin onur listesinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.
     
Yerlikaya, böyle bir ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, haziran ayında yapılacak genel seçimler sonunda AK Parti çatısı altında meclise girmesi halinde, Türk sporu için parlamentoda çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...