Trabzon'da taraftar rekoru!

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Napoli'yi ağırlayan Trabzonspor, eksik oyuncular nedeniyle sahaya 15 futbolcuyla çıktı.

NTV Spor 19.02.2015 - 20:29
Trabzon'da taraftar rekoru!

Bordo-mavililerde sakatlığı bulunan Belkalem, Waris, Onur Recep Kıvrak, Yusuf Erdoğan ve Yatabare, kart cezalıları Mehmet Ekici ile Kevin Constant, Napoli karşısında forma giyemedi.

UEFA listesinde adı olmayan yeni transferler Aytaç Kara ve Uğur Demirok'un yanı sıra Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş ile  Deniz Yılmaz da takımda yer alamadı.

YEDEKLERDE ORTA SAHA VE FORVET YOK
Karadeniz ekibi, bu sezon ilk kez 18 kişilik kadroyla sahaya çıkamadı.

Yedek kulübesinde, kaleci İbrahim Demir'in yanı sıra savunma oyuncuları Salih Dursun, Zeki Yavru ve Musa Nizam yer aldı.

BOSINGWA 11'DE
Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle durumu maç saatinde belli olacağı açıklanan Bosingwa, ilk 11'de görev yaptı.

3 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor ile deplasmanda yapılan karşılaşmada sakatlanan ve sonrasında 1'i kupa, 2'si lig olmak üzere 3 maçta takımda yer alamayan Portekizli oyuncu, sakatlığının düzelmesinin ardından ilk 11'deki formasına kavuştu.

Kemik ödemi sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçının ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor, ligde de İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyen Yusuf Erdoğan'ın son çalışmada yer alarak oynamak istediği ancak son anda riske edilmeyerek kadroya dahil edilmediği öğrenildi.

TEK FORVET CARDOZO
Trabzonspor'un maç kadrosunda forvet olarak sadece Cardozo yer aldı. Forvette Yatabare sakatlığı, Deniz Yılmaz da adı UEFA listesinde olmadığı için maç kadrosunda bulunmadılar.

Paraguaylı futbolcu, takımının gol bakımından sahadaki tek oyuncusu oldu.

SAVUNMA KURGUSU DEĞİŞTİ
Sakatlığının ardından tekrar takıma dönen Bosingwa savunmanın sağında görev yaparken stoperde Aykut Demir ve Medjani görev aldı. Savunmanın solunda ise İstanbul Başakşehir maçında görev alan Musa Nizam yedek kulübesine çekilirken İshak Doğan forma giydi.

ERKAN ZENGİN VE HAKAN ARIKAN İLK KEZ
Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna dahil ettiği Erkan Zengin ve Hakan Arıkan ilk kez bordo-mavili forma altında Avrupa kupası maçına çıktılar.

UEFA listesine adı bildirilen yeni transferler ilk 11'de görev alarak Napoli maçıyla ilki yaşadı. Sakatlığının ardından da Özer Hurmacı ilk kez bu sezon Avrupa kupası maçında görev yaptı.

TARAFTAR REKORU, KAŞKOL ŞOV
Karşılaşmanın biletlerini 3 gün önceden tüketen bordo-mavili taraftarlar, Hüseyin Avni Aker Stadı'nı doldurdu.

Yaklaşık 24 bin seyirci kapasitesi bulunan Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk takıma ayrılan ve güvenlik nedeniyle boş bırakılan yerler nedeniyle 22 bin dolayında bordo-mavili taraftar yer aldı. Maç öncesi 13 bin kaşkol dağıtılırken taraftarlar maç öncesi görsel şölen yaparak takımlarına coşkuyla destek verdi.

Karadeniz ekibinin bu sezon en fazla taraftarı, Keçiörengücü ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı maçta olmuştu. 1 liradan biletleri satılan karşılaşmada 10 bin 40 taraftar tribünde yer almıştı.

İtalya'dan gelen yaklaşık 300 dolayında Napoli taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadılar.

Taraftarlar, öldürülen Özgecan Aslan'ı da unutmayarak "Kadına şiddete hayır" ve "Özgecan" yazılı pankartlar açtı.

Kale arkası tribününde bir grup taraftar "Savaş ne kadar zorsa, zafer o kadar tatlıdır", "Kazan ve unutulmaz" yazılı pankatlar astı.

RUS HAKEMLER ANTALYA'DAN
Olumsuz hava koşulları nedeniyle maçı yöneteceği açıklanan Portekizli hakemlerin İstanbul'a gelememesi üzerine karşılaşmaya atanan Rus hakemlerin Antalya'daki seminer için Türkiye'de oldukları bildirildi.

Karşılaşmayı yöneten Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodo ve ekibinin Antalya'da hakem seminerine geldikleri ve uçakla Trabzon'a ulaştıkları belirtildi.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ
Trabzonspor yönetim kurulu, Napoli Kulübü yetkilileri ve UEFA temsilcine yemek verdi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesislerindeki yemeğe kulüp genel menajeri Serhat Altıncı, futbol idari işler müdürü Aysun Karahasanoğlu ve dış ilişkiler müdürü Fatih Şahinoğlu ile UEFA Temsilcisi Wolfgang Thierrichter, Napoli Kulübü Genel Sekreteri Alberto Vallefuoco, sportif direktörü Riccardo Bigon ve medya direktörü Nicola Lombardo katıldı.

Yemekte her iki kulüp yetkilileri birbirine başarı dileyerek, maç anısına hediye sundu.

HACIOSMANOĞLU BU KEZ STATTA
Trabzonspor'da bu sezon Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından ceza verilen kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bu kez tribünde yer aldı.

Yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

NAPOLI İLE İLK KEZ
Trabzonspor, tarihinde ilk kez Napoli ile karşılaştı.

Bordo-mavililer, daha önce Avrupa arenasında İtalyan takımlarıyla 2 kez Inter ve Lazio, birer kez de Cagliari, Perugia ve Juventus olmak üzere 7 kez eşleşti.

İtalya takımlarıyla 15'inci karşılaşmasına çıkan Karadeniz ekibi, 14 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet almıştı.

Napoli'de takım kaptanı olarak Türk asıllı İsviçreli futbolcu Gökhan İnler sahaya çıktı. İtalyan takımında sakatlığı bulunan ancak kadroya dahil edilen Hamsik ise yedek kulübesinde oturdu.

Sayfa Yükleniyor...