Trabzon'u 'eskileri' yaktı

Trabzonspor, daha önce bünyesinde futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmış isimler karşısında galip gelemedi.

NTV Spor 23.02.2015 - 12:05
Trabzon'u 'eskileri' yaktı

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor, daha önce bünyesinde futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmış isimlerin çalıştırdığı takımlar karşısında galibiyet elde edemedi.

Sezona teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde başlayan bordo-mavili takım, bu sezon ilk olarak kulüpte futbolculuk ve teknik direktörlük yaşantısında önemli başarılara imza atan Şenol Güneş'in çalıştırdığı Bursaspor ile karşılaştı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20 bini aşkın taraftarı önünde sezon açılışında yeşil-beyazlı takım ile hazırlık maçı oynayan Karadeniz ekibi, karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

Bordo-mavililer, bu takımlar içerisinde ilk resmi maçında, ligin 4'üncü haftasında bordo-mavili takım formasıyla 1995-96 sezonunda gol krallığı yaşayan Şota Arveladze'nin takımı Kasımpaşa ile karşılaştı. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor, ligin 5'inci haftasında, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından görevine son verilen Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'un karşısına çıktı. Karadeniz ekibi, deplasmanda oynanılan karşılaşmadan 3-0 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrılarak bu sezon en farklı yenilgilerinden birini aldı.

Bordo-mavililer, ligin 8'inci haftasında da geçen sezon görevden ayrılan Mustafa Akçay'ın takımı Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmadan da 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Akhisar Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda da aynı gruba düşen Karadeniz ekibi, bu kez yeni teknik direktörü Ersun Yanal yönetiminde çıktığı bu karşılaşmada 0-0 berabere kaldı.

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 14. hafta karşılaşmasında Bursaspor ile deplasmanda 3-3 berabere kalarak zirve yarışında da yara aldı. Karadeniz ekibi, ligde ilk maçta sahasında 1-1 berabere kaldığı Kasımpaşa ile dün de deplasmanda da aynı sonucu alarak Şota'nın takımı karşısında puan kaybını sürdürdü.

Bordo-mavililer, böylece söz konusu takımlar karşısında oynadığı 7 maçta 6 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi.

LİGDE 11 PUAN KAYBETTİ
Puan cetvelinde 34 puanla 6. sırada yer alan Trabzonspor, "eski Trabzonsporlular"ın takımları karşısında Spor Toto Süper Lig'de 4 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 11 puan kaybetti.

Ligde Kasımpaşa (2), Akhisar Belediyespor ve Bursaspor ile berabere kalan, Kardemir Karabükspor'a mağlup olan Karadeniz ekibi, 15 puanın dağıtıldığı bu 5 maçta 4puan kazanabildi.

GELECEK HAFTA DA BİR BAŞKA TRABZONLU
Trabzonspor, gelecek hafta da ligde daha önce Trabzonspor'da futbolculuk ve teknik direktörlük yapmış Tolunay Kafkas'ın takımı Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak.

Bordo-mavililer, 2 Mart Pazartesi günü sahasında yapacağı karşlaşmada bu kez kötü gidişatına son vermeye çalışacak.

7 MAÇ
Trabzonspor, bu sezon "Eski Trabzonsporlular" karşısında oynadığı 7 maç ve aldığı sonuçlar şöyle:

Trabzonspor-Bursaspor (Hazırlık)..............: 0-0
Trabzonspor-Kasımpaşa (Lig)....................: 1-1
K.Karabükspor-Trabzonspor (Lig)...............: 3-0
Akhisar Belediyespor-Trabzonspor (Lig)....: 1-1
Trabzonspor-Akhisar Belediyespor (Kupa): 0-0
Bursaspor-Trabzonspor (Lig).....................: 3-3
Kasımpaşa-Trabzonspor (Lig)....................: 1-1

Sayfa Yükleniyor...