Yarsuvat'tan Ataman'a destek!

Galatasaray Divan Toplantısı'nda konuşan başkan Duygun Yarsuvat,, Ergin Ataman'ın Eskişehir Basket maçının devre arasında oyuncusu Göktürk Gökalp Ural'a tokat atmasıyla ilgili konuştu. 19 yaşındaki oyuncuyu kendilerine gitmeden gazete ve federasyona gittiği için eleştiren başkan Yarsuvat, Ergin Ataman'a ceza vermeyeceklerini söyledi.

NTV Spor 23.02.2015 - 20:15
Yarsuvat'tan Ataman'a destek!

Galatasaray Kulübü'nün şubat ayı olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, güncel konular görüşmelerinin ardından kürsüye gelerek, üyelere açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın genç oyuncu Göktürk Ural'a tokat atması konusuna değinen Yarsuvat, sporcunun kendilerine gelmeden, babasıyla önce bir gazeteye açıklamada bulunup, ardından da federasyona şikayetçi olduğunu anlatarak, "Artık bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok. Ben hep söylerim, 19 yaşına gelmiş üniversite öğrencisinin ya da oyuncunun velisi olmaz. Bu sporcumuzun gazeteye, federasyona gitmeden önce, bize gelmesi gerekirdi. Demek ki bizi, kulüp yönetimini dikkate almıyor, 'ben istediğimi yaparım' diyor" diye konuştu.

Olayın ertesi günü Ataman'ın savunma vermek için federasyona gitmek zorunda kaldığını aktaran başkan Yarsuvat, "Buna rağmen hocayı da çağırdım ve konuştuk. Olayı bana anlattı. Oyuncunun ağzından ise dinleyemedim çünkü gelmedi. Ataman, bu genç çocuğun müsabaka sırasında kötü oynadığını, soyunma odasına gittiklerinde de uyarmak için kendisine gelmesi için tokat attığını söyledi" ifadelerini kullandı. Yarsuvat'ın bu sözlerine üyelerden, "Başkan inandın mı?" ifadeleriyle tepki geldi.

Yarsuvat, spor yapmış olanların bu durumu anlayacağını söyleyerek, "Ben şahsen Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi koçlarından olan hocamızı cezalandıramam. Ben gidiyorum, yeni gelen yönetim isterse cezalandırsın" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...