Topçular, Monaco'ya karşı!

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında yarın eski takımı Monaco'ya karşı avantaj elde etmek için mücadele edecek.

NTV Spor 24.02.2015 - 11:04
Topçular, Monaco'ya karşı!

Devler Ligi'nde bu sezon play-off turunda Beşiktaş'ı 0-0 ve 1-0'lık skorlarla eleyerek gruplara kalan Arsenal, ikinci tur ilk maçında sahasında Fransa'nın Monaco takımını ağırlayacak. 19 yıldır Londra ekibinde çok sayıda başarıya imza atan ve Premier Lig'de bir takımı şampiyon yapan ilk yabancı teknik adam olan Fransız menajer Wenger, 1987-94 yıllarında görev yaptığı Monaco'ya karşı rövanş maçı öncesi avantajlı bir skor için sahaya çıkacak.

UEFA Kupası'nda 2000 yılında Galatasaray ile final oynayan ve penaltı atışları sonucu kaybeden ancak o tarihten bu yana aralıksız Devler Ligi'ne katılan Arsenal, Avrupa kupalarında ilk kez Monaco ile karşılaşacak. Arsene Wenger de lig şampiyonluğu yaşadığı ve Fransa Kupası'nı kazandığı eski takımına karşı ilk kez resmi bir maçta mücadele edecek.

Monaco, geçen yıl Arsenal'ın evsahipliğinde sezon öncesinde düzenlenen Emirates Cup'a katılmış ve Londra ekibiyle oynadığı maçı Radamel Falcao'nun 37. dakikada attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Avrupa kupalarında bugüne kadar Fransız ekipleriyle 20 kez karşılaşan Arsenal, bu maçların 12'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı. Rakip fileleri 27 kez havalandıran "Topçular", kalelerinde 13 gol gördü.

Londra ekibi, Fransız takımlarına karşı iki mağlubiyetini de sahasında aldı. Şampiyonlar Ligi grup maçında 25 Kasım 1998'de Lens'e 1-0 yenilen Arsenal, 22 Ekim 2002'de AJ Auxerre ile oynadığı maçı da 2-1 kaybetti.

Monaco ise İngiliz ekipleriyle şu ana kadar oynadığı 10 maçtan 5'ini kazanırken, 3'ünde ise berabere kaldı. Fransız temsilcisi, 1995 yılında Leeds United'a 3-0, 2004 yılında da Liverpool'a 2-0'lık skorlarla boyun eğdi.

Fransız ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz rakiplerine karşı oynadığı son 6 maçta sadece bir kez yenildi. 1997-98 sezonunda çeyrek finalde Manchester United ile iki maçta da berabere kalan, 2003-2004 sezonunda yarı finalde Chelsea'yi ilk maçta yenen, rövanşta berabere kalan Monaco, bir sonraki sezonun grup maçlarında Liverpool'u sahasında 1-0 yenerken, deplasmanda rakibine 2-0 kaybetmişti.

ARSENAL, ARALIKSIZ 15. KEZ İKİNCİ TURDA
2000-2001 sezonundan bu yana üst üste 15 sezondur "Devler Ligi"nde mücadele eden Arsenal, hiçbirinde ikinci tur öncesinde elenmedi.

Wenger yönetimindeki Londra ekibi, 4'ü son 4 yılda olmak üzere toplam 8 kez Şampiyonlar Ligi'ne ikinci turda veda etti. Arsenal, diğer sezonlarda 4 kez çeyrek final, bir kez yarı final, bir kez de finalde mücadele etti.

Son iki yıldır ikinci turda Alman ekibi Bayern Münih'i geçemeyen Arsenal, 2011-12 sezonunda Milan'a, 2010-11 sezonun da Barcelona'ya elenerek çeyrek finalin kapısından döndü.

2005-2006 sezonunda finale kadar çıkan Kuzey Londra temsilcisi, Paris'te oynanan maçta Katalan ekibi Barcelona'ya 2-1 yenildi.

D Grubu'nda bu sezon Galatasaray, Borussia Dortmund ve Anderlecht ile aynı grupta yer alan Arsenal, 13 puanla Borussia Dortmund'un ardından ikinci olarak bir üst tura yükseldi. "Topçular", grupta Galatasaray ile oynadıkları iki maçı da 4-1 kazandı.

Londra ekibi, play-off turunda eşleştiği Beşiktaş maçı da dahil bu sezon sahasında oynadığı 4 maçta 3 kez kazandı, Anderlecht ile 3-3 berabere kaldı.

C Grubu'nda Bayer Leverkusen, Zenit ve Benfica ile mücadele eden Monaco ise 6 maçta 11 puan topladı ve grup lideri olarak adını ikinci tura yazdırdı. Monaco, gruptaki tek yenilgisini Benfica karşısında 1-0'lık skorla aldı. Grup maçlarında 4 gol atan Monaco, tek golü Benfica'dan yedi.

MONACO, 11 YILLIK ÖZLEME SON VERMEK İSTİYOR
Şampiyonlar Ligi'nde 2003-2004 sezonunda finale kadar çıkan Monaco, 11 yıl aradan sonra yeniden çeyrek final kapısını aralamak istiyor.

11 sezon önce ikinci turda Lokomotif Moskova'yı eleyen, çeyrek finalde Real Madrid'i, yarı finalde ise Chelsea'yi safdışı bırakan Fransız ekibi, finalde Porto'nun rakibi olmuştu.

Jose Mourinho yönetimindeki Portekiz ekibi, Carlos Alberto, Deco ve Alenichev'in golleriyle rakibini 3-0 yenerek kupaya uzanmıştı.

Fransız temsilcisi, "Devler Ligi"nde 2004-2005 sezonunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına iki maçta da yenilerek elenirken, 2005-2006 sezonunda ise İspanya'nın Real Betis takımına karşı eleme turunu geçemedi.

JARDIM VE BERBATOV, ARSENAL'A YABANCI DEĞİL
Sezon öncesinde Monaco'nun teknik direktörlüğüne getirilen Leonardo Jardim, Yunan ekibi Olympiacos'u çalıştırdığı 2012-13 sezonunda Arsenal ile aynı grupta yer almıştı.

Başkent Londra'daki maçı 3-1 kaybeden Jardim, sahasında ise 2-1 kazanmıştı.

İngiltere'de Tottenham Hotspur, Manchester United ve Fulham'da forma giyen ve sezon öncesinde Monaco'ya transfer olan Bulgar golcü Berbatov da Arsenal'a karşı 13 maçta forma giydi. Bulgar golcü, Fulham formasıyla 2, Tottenham formasıyla da bir kez rakip fileleri havalandırdı.

GOL SİLAHLARI SANCHEZ VE WELBECK
Arsenal'ın sezon öncesinde Barcelona'dan renklerine bağladığı Şilili Alexis Sanchez bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 4, Manchester United'dan kadrosuna kattığı Dany Welbeck ise 3 gol atarak takımlarının skor yüküne önemli katkıda bulundu.

Sezon öncesinde Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao'yu Manchester United'a kiralayan Monaco'da grup maçlarında Moutinho, Ocampos, Abdennour ve Fabinho birer gol attı.

Fransız ekibinin orta saha oyuncusu Jeremy Toulalan, cezası nedeniyle Arsenal karşısında forma giyemeyecek. Konuk ekipte, Traore, Bakayoko, Carvalho, Joao Moutinho ve Raggi'nin sakatlıkları bulunuyor.

Cezalı futbolcusu bulunmayan evsahibi takımda ise Arteta, Debuchy, Diaby, Oxlade-Chamberlain ve Ramsey'in tedavileri devam ediyor.

DENİZ AYTEKİN DÜDÜK ÇALACAK
Arsenal ile Monaco arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Almanya Futbol Federasyonu'ndan Deniz Aytekin düdük çalacak. Aytekin'in yardımcılıklarını Guido Kleve ve Markus Hacker yapacak.

60 bin kişilik Emirates Stadı'nda oynanacak mücadele TSİ 21.45'te başlayacak.

Sayfa Yükleniyor...