Marsel'e dev rakip!

Marsel İlhan, Türk tenisi adına tarihi bir maça çıkacak. Dubai Turnuvası'nda çeyrek finale çıkan milli raketimiz, dünya 1 numarası Novak Djokovic ile karşılaşacak.

NTV Spor 25.02.2015 - 20:20
Marsel'e dev rakip!

Milli tenisçimiz Marsel İlhan, kariyerinde ilk kez dünya 1 numarasi ile karşılaşacak. Dubai Tenis Şampiyonası'nda mücadele eden İlhan, çeyrek finalde sırp raket Novak Djokovic ile eşleşti.

Kariyerinin en başarılı turnuvalarindan birini çıkaran Marsel İlhan, Dubai'de son 16 turunda Feliciano Lopez'le karşılaştı. Mili tenisçi, dünya sıralamasında 13'üncü olan İspanyol rakibi karşısında ilk seti 6-3 kaybetti. Anccak Marsel İlhan, ikinci seti 7-5, final setini de 6-3 kazanarak çeyrek finale çıktı. Marsel, çeyrek finalde tenisin erkeklerde 1 numaralı ismi olan Sırp Novak Djokovic'in rakibi oldu. Bu karşılaşma, Marsel İlhan'ın kariyerinin ve Türk tenisinin tarihinin en önemli maçı olacak.
 
Dubai'de 2009, 2010, 2011 ve 2013'te olmak üzere 4 kez şampiyonluğa ulaşan 27 yaşındaki Djokovic'in kariyerinde 8 Grand Slam zaferi bulunuyor. Sırp raket, sezonun ilk grand slam turnuvası olan 2015 Avustralya Açık'ta da 5. kez şampiyon olmuş ve turnuvayı en çok kazanan isim olmayı başarmıştı. Djokovic-Marsel İlhan mücadelesinin galibi, yarı finalde Tomas Berdych-Sergiy Stakhovsky çeyrek final maçının kazanıyla karşılaşacak.

Sayfa Yükleniyor...