Mısır'da 3 madalyalı başlangıç

Türkiye Tekvando Milli Takımı, Mısır Açık Turnuvası'nın ilk gününde, 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplamda 3 madalya kazandı.

NTV Spor 27.02.2015 - 23:37
Mısır'da 3 madalyalı başlangıç

Mısır'ın Luxor şehrinde düzenlenen ve yılın ilk G2 sınıfı turnuvası olması açısından önem arz eden Mısır Açık Taekwondo Turnuvası'nın ilk gününde Türk sporcular, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları yolunda önemli puanlar kazandı. 60 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı turnuvanın ilk gününde 5 Türk sporcu mücadele etti. Kadınlar 62 kiloda İrem Yaman altın, 57 kiloda Dürdane Altunel gümüş ve erkekler 87 kiloda Serdar Yüksel bronz madalya kazandı.

Kadınlar 62 kiloda mücadele eden İrem Yaman, ilk turda İtalyan Daniela Rotolo, çeyrek finalde Mısırlı Rewan Refaei ve yarı finalde Fildişi Sahili'nden Ruth Gragbi'yi mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Fransız Magda Wiet Henin'i 13-7 mağlup eden milli sporcu, altın madalya kazanırken Dünya sıralamasında hanesine 20 tam puan kazandırdı. Genç sporcu, 2014 yılında Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmıştı.

Kadınlar 57 kiloda tatamiye çıkan Dürdane Altunel ise, olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonalarında derece elde etmiş rakipleri arasında gümüş madalya kazanmayı başardı. Dürdane Altunel, ilk turda Rusya'dan Julia Volkova, ikinci turda Almanya'dan Anna- Lena Froemming, çeyrek finalde Güneş Kore'den Kim Sohee ve yarı finalde İsveç'ten Nikita Glasnovic'i mağlup etti. Milli sporcu, altın madalya mücadelesinde ise Dünya sıralamasında ilk sırada yer alan İspanyol Eva Calvo Gomez'e yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 87 kiloda mücadelede eden Serdar Yüksel ise  ilk turda Azerbaycan'dan Bayramali Valiyev, çeyrek finalde Almanya'dan Alexander Bachman'ı mağlup ettikten sonra  yarı finalde Azerbaycan'dan Radik Isaev'e yenilerek üçüncü oldu.
Turnuvada kadınlar 73 kiloda tatamiye çıkan sporculardan Şule Yılmaz çeyrek final, Cansel Deniz ise ilk tur sonunda turnuvaya veda ettiler.

Mısır Açık Turnuvası'nın ikinci gününde erkekler 74 kiloda Servet Tazegül, kadınlar 46 kiloda Songül İlk, 49 kiloda Rukiye Yıldırım ile 53 kiloda Hatice Kübra Yangın, madalya mücadelesi verecek.

BAKAN TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mısır Açık Tekvando Turnuvası'nda madalya kazanan milli sporcularımızı tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli sporcularımız, Mısır'ın Luxor şehrinde düzenlenen  tekvando turnuvasının ilk gününde bizleri gururlandıran sonuçlara imza attı. İrem Yaman, Dürdane Altunel  ve Serdar Yüksel'i madalya kürsüsünde yer aldıkları için kutluyorum. 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları yolunda bu tür turnuvalarda kazanılan puanların önemi büyük. Sporcu ve teknik heyetimizin de bunun bilincinde olmaları bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu güzel haberleri gelecek turnuvalarda da sık sık alacağımıza gönülden inanıyorum"

 

Sayfa Yükleniyor...