Jordan'dan bir ilk daha!

Efsanevi basketbolcu Michael Jordan, Forbes dergisinin dolar milyarderleri listesine giren ilk Amerikalı sporcu oldu. Dergiye göre mal varlığı 1 milyar doları bulan Jordan, dünyanın en zengin 1741'inci insanı...

NTV Spor 03.03.2015 - 12:40
Jordan'dan bir ilk daha!

NBA tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu olarak gösterilen Michael Jordan, Forbes dergisinin dolar milyarderleri listesine giren ilk Amerikalı sporcu oldu.

Jordan'ın listeye girmesini çoğunluk hisselerine sahip olduğu NBA takımı Charlotte Bobcats'in değerinin artması sağladı. 2003 yılında basketbolu bırakan Jordan, 2010 yılında Charlotte hisselerinin yüzde 80'ini 275 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Ünlü işadamı Steve Ballmer'ın Los Angeles Clippers'ı satın almak için 2 milyar dolar ödemesi NBA'deki diğer takımlarına değerini de artırdı. Jordan'ın 275 milyon dolar yatırdığı Charlotte Bobcats'ın piyasa değeri 3 yıl içinde 700 milyon dolara çıkınca Jordan da kendisine Forbes dergisinin milyarderler kulübünde yer buldu.

Dergi toplam mal varlığı 1 milyar dolara ulaşan Jordan'ı Amerika'nın 513'üncü, dünyanın ise en zengin 1741'inci insanı olarak gösterdi. Michael Jordan'ın hala birçok firmayla büyük sponsorluk anlaşmaları bulunuyor. 52 yaşındaki eski basketbolcu, efsane haline geldiği NBA kariyeri boyunca Chicago Bulls formasıyla 6 kez NBA şampiyonluğu kazanmıştı.

Sayfa Yükleniyor...