"Kovulmaktan korktum"

Liverpool Menajeri Brendan Rodgers, takımın kötü gittiği günlerde, görevine son verileceği korkusu yaşadığını itiraf etti. Rodgers, bu nedenle takımda yaptığı radikal değişikliklerin olumlu sonuç vermesinden memnun.

NTV Spor 04.03.2015 - 15:01
"Kovulmaktan korktum"

Premier Lig'de geçen sezon şampiyonluğun kıyısından dönen Liverpool, bu sezon çok kötü başlamıştı. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamayan Kırmızılar, ligde de üst üste yenilgiler alıyordu. Menajer Brendan Rodgers, Kasım ayındaki Crystal Palace yenilgisi sonrası, görevine son verileceği korkusu yaşadığını itiraf etti.

Tam da bu dönemde takımda radikal değişiklikler yapma kararı aldığını dile getiren Rodgers; "Şampiyonlar Ligi'ndeki Basel maçından sonra, radikal değişiklikler yapma zamanımın geldiğini düşündüm. Takımı acilen toparlamalıydım. Aksi taktirde büyük olasılıkla görevime son verilecekti. Çünkü yöneticiler sizi bir noktaya kadar destekleyebilir. Kötü sonuçlar alırsanız, daha önce ne yapmış olursanız olun kimse arkanızda duramaz" diye konuştu.

3-4-3 sistemine dönen Rodgers'ın, Balotelli'yi takımdan kesip, Raheem Sterling'i sahte 9 numara rolünde hücumda görevlendirmesi kısa sürede meyvelerini verdi. Daha dar bir rotasyon ile oynayan Liverpool, golcü Sturridge'in de takıma dönmesiyle hızla toparlandı. 2015'te henüz ligde maç kaybetmeyen Liverpool, Şampiyonlar Ligi potasına sadece 2 puan uzaklıkta bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...