Brugge'den Türk taraftar önlemi!

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'la 12 Mart'ta evinde karşılaşacak Club Brugge, Türk taraftarların daha fazla bilet satın almaması için harekete geçti. Kulüp, Anderlecht'in izinden giderek, Belçika vatandaşı olmayanlara ve daha önce en az bir veya iki maç bileti almamış kişilere bilet satmama kararı aldı.

NTV Spor 05.03.2015 - 15:01
Brugge'den Türk taraftar önlemi!

Maçın oynanacağı stat Jan Breydel Stadı'nın kapılarını açaran ve adının açıklanmasını istemeyen bir Brugge görevlisi, "Belirlenen 1250 taraftar dışında tribünlerde başka Beşiktaş taraftarının olmaması için çok titiz bir çalışma başlatıldı. Belçika dışından gelerek maç bileti almak isteyenlere kesinlikle bilet verilmeyecek. Belçika vatandaşlığı bulunanlar da incelenecek ve daha önce en az bir veya iki Brugge maçına girmiş olacak. Aksi halde bilet alamayacak. Böylece tribünlerin mavi-siyahlı taraftarla dolacağına inanıyoruz" dedi.

Club Brugge'un söz konusu uygulamasıyla Belçika'nın yanı sıra komşu ülke Almanya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerden Beşiktaş'a 12. adam desteği vermeyi planlayan gurbetçilerin önünün kesildiği belirtildi.  
  
Brugge şehrinde esnaf olan ve Club Brugge'un bir çok oyuncusunu da mekanında ağırladığını belirten Nuri Uçak ve Brugge'a 45 km mesafede bulunan Gent şehrinden maça gitmek isteyen Beşiktaş taraftarı Sadi Meriç, anlattıklarıyla Brugge görevlisini doğruladı.

"BELÇİKA VATANDAŞI OLMAYANLARA BİLET SATILMIYOR"
Konuşmaya başlamadan önce Club Brugge'un yıldız oyuncusu Victor Vazquez ile mekanında çekildiği fotoğrafı gösteren Nuri Uçak, "Belçika vatandaşı olmayanlara bilet satılmıyor. Beni, Almanya ve diğer ülkelerden tanıdıklar sürekli bilet için arıyorlar. Hatta Beşiktaş taraftar dernekleri dahi bilet temin edemiyor. Daha önce Club Brugge'un maçlarına gittiğim için, biz bilet alabileceğiz, ama bu da sınırlı olur" dedi.

Beşiktaş'ı çok sevdiğini, ama maç bileti alamadığını söyleyen Sadi Meriç ise, "Beşiktaş Kulübü için 1250 bilet ayrılmış, o biletleri de Beşiktaş Kulübü İstanbul'da taraftara veriyor. Burada Club Brugge'den de bilet alamıyoruz. Bizlerin kimlik kartlarını kontrol ederek, daha önce Brugge maçlarına girmediğimizi tespit ediyor ve bilet vermiyorlar. Ayağımıza gelecek Beşiktaşımızı, izleyemeyeceğiz" diye sitem etti.

ANDERLECHT DE  AYNI METODU UYGULAMIŞTI
Brugge'den önce bu yönde bir uygulamayı bir başka Belçika ekibi Anderlecht hayata geçirmişti. Anderlect, Galatasaray ile oynadığı Şampiyonlar Ligi grup maçı öncesi son üç yılda takımın maçları için bilet almamış ve sistemlerinde kayıtlı olmayan kimselere bilet satmamıştı. Türk kökenli seyircilerin Anderlecht taraftarları arasında stadyuma girmesini engellemek için alınan bu karar, Belçika'da da tartışma yaratmış ve basında 'ırkçılık' yapıldığı yorumları yapılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...