Bakan Kılıç'tan derbi mesajı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, haftasonu oynanacak derbi öncesinde centilmenlik çağrısında bulundu. Bakan Kılıç, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak maçın dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

NTV Spor 05.03.2015 - 18:56
Bakan Kılıç'tan derbi mesajı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde taraflara fair-play çağrısında bulundu. Habertürk televizyonuna konuşan bakan Kılıç, "Ümidimiz, arzumuz maçın şölen havasında geçmesi" dedi.

Derbinin yurtdışında da  yakından takip edileceğini belirten bakan Kılıç, şiddet görüntülerinin önüne geçmek için tüm kesimlere önemli görevler düştüğünü vurguladı. Özellikle kötü tezahuratın önüne geçmek için herkesin dikkat etmesi gerektiğini ifade eden bakan Kılıç, "Yaşanacak  futbol şöleninin bütün dünyaya, “İşte bir derbi maçı böyle olmalı, işte bir derbi böyle zevkli bir şekilde yaşanmalı” dedirtmeli. Burada futbolculara  yöneticilere, aynı zamanda maçı  izlemeye giden taraftarlara düşen büyük sorumluluklar var.  Tezahüratlarda küfüre yer olmadığını hep söylüyoruz ve buna da herkes katılıyor. Son zamanlarda bu yönde ciddi anlamda da bir çağrı var" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...