Güneş dert yandı!

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, iki haftalık aranın sonrasında bugün Eskişehir maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyerek, genel konularda değerlendirme yaptı.

NTV Spor 06.03.2015 - 13:34
Güneş dert yandı!

Bugüne kadar ilk kez bir maç öncesi basın toplantısı düzenlediğine dikkat çeken Şenol Güneş, "Sezon başından buyana güzel futbol oynayıp kazanmak için sahaya çıktık. Ligde, kupada futbolun doğruları ile sahada olduk. Gençlerbirliği kupa maçı gördünüz. Yorum yapmadan genel konuşacağım. Kupada 1-1 beraberlik bizi üzdü. Kazanabileceğim iz maçtı. Oyun ve pozisyon olarak üstündük. Beklemediğimiz şekilde gol yedik. Kart gördük" dedi.

"ESKİŞEHİR FUTBOL KENTİ"
Güneş, "Eskişehirspor maçını yarın oynayacağız. Başkanı, yöneticisi, taraftarıyla tam bir futbol kenti. Bizde büyük bir kent takımı olarak kazanmak için çıkacağız. Zor maç olacaktır. Bunun bilincindeyiz. Volkan Şen cezalı. Emre sakat. Kupa maçında Ozan Tufan, Civelli, Şener'in sakatlıkları var. Bugünkü antrenmanda bir kez gözden geçirileceğiz" şeklinde konuştu.

"FUTBOL HATALAR OYUNU"
Şenol Güneş, futbolun bir hatalar oyunu olduğuna dikkat çekti. Teknik adam, "Futbol hatalar oyunu. Az hata yapan maçı kazanıyor. Her zaman böyle olmadığını görüyoruz. Geliştirmeye ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz. Hataları çok çalışarak düzeltip yolumuza devam ediyoruz. Ama haksızlığın önüne geçemiyoruz. Sürekli artarak bizim aleyhimize olduğunu görüyoruz. Doğrular nasıl oluyor anlamıyoruz" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AĞIR BEDELLER ÖDEDİK VE ÖDÜYORUZ"
"Biz Bursaspor olarak özellikle ikinci yarıda ağır bedeller ödettiler. Lütfen söylediklerim başka yönlere çekişmesin. Evet Gençlerbirliği maçında yediğimiz gol ofsayt ve açık fauldü. Yardımcı hakem faul ve ofsayttan golü yedirdi. Diğer yardımcı ise oyuncumuzu attırdı. Futbol oynayan la, oynamayı ayırmak lazım. Rakibimizin beki Ahmet Serdar'a faulü vardı. Volkan ayırmak için gitti. Atıldı. Bence hakemin hangi şehirden olduğu önemli değil, niyeti önemli. Sonuçta bir hakem ofsayttan gol attırıyor, direği de oyuncunuzu attırıyor."

"TACİZE UĞRAYAN KONUŞMAMALI MI?"
"Saldırıya tacize uğrayan bir kadın bir şey demeyecek mi. Bunu söyleyince hiç kimse tepki göstermemeli. Bursaspor olarak biz üç gün yapıldı. Üç gün sonra yine oldu. CDler elimde. Merkez Hakem Komitesi Başkanını arayıp söylesem ceza alacağım. Ben haksızlığın kimseye yapılmasını istemiyorum. Futbolun böyle gitmesini doğru bulmuyorum. Oyuncum bana soruyor, bize penaltı veriyorlar, kart gösteriyorlar, rakibe vermiyorlar diye ben cevap dahi veremiyorum. Üç lehimize olan penaltıyı vermeyip, rakibe daha basitini verince. Söyleyecek söz dahi bulamıyorum."

"MHK'DAN CEVAP BEKLİYORUM"
"Elimde CD'ler var. Pozisyonlar var. Bunlara MHK'den cevap bekliyorum. Bu sorun kimin. Sadece benim değil, Türkiye'nin sorunu. Ben Şenol Güneş olarak TFF genel kurul üyesiyim. Futbol adamı olarak yanlış kararlara üzülüyorum. Verilmeyen kararlar maçın kaderini değiştiriyor. Mustafa İlker Coşkun bizim oyuncumuzu attı, ardından Kasımpaşalı oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Yanlış yapanın kafasını kesip atalım demiyorum. Ancak doğruyu bulalım istiyorum."

"KARTLAR BİZE YAKIŞMIYOR"
"Son 6 lig ve kupa maçımıza baktığımızda gördüğümüz kartlar .bize yakışmıyor. Bu sadece bizim günahımız değil. Bizi artık test etmesinler diyorum. Bir forvet oyuncusu yediği tekmelerden bıkıp tekme atıyor. Bizimki atılıyor, ama onu tekmeleyen atılmıyor. Biz hem dışarıda ve içeride ezilen takımız. Üzerine üstlük bir de ceza alıyoruz. Türkiye'de çift sarı karttan bir oyuncunun atıldıktan sonra 2 maç ceza aldığı tek takımız. Rakibine kasti tekme atıp, hakeme hakaret edenlerin 3 maç ceza alıp, nasıl bir maça indiğini de görüyoruz. Volkan'ın atılmasında kendisinin de hatası var. Daha sakin olmalıydı. Ama yapısı bu. Haksızlıkta yerinde duramıyor. Eğer Volkan ayırdığı için atıldıysa, Gençlerbirliği'nden en az 3 oyuncunun atılması gerekiyordu."

"DUYARSIZ KALINMAMALI"
"Rize ve Mersin maçında rakiplerimizden oyuncuların atılması beklenirken bizden atıldı. Yapılan haksızlıklar sonrasında sakin kalmaya çalışıyorum. Ama benim psikolojik olarak böyle bir alt yapım yok. Bu kadar haksızlığa uğruyorsak benim sessiz kalmamı beklemeyin. Bu tip düzene duyarsız, tamamen sessiz kalınmaz. Yarınki Eskişehir maçında haksızlık yapıp bize 3 puan versinler demiyorum.

"TRİBÜNLERİ KAPATALIM"
"Bursaspor olarak taraftarların ilk dakikada verilen yanlış karar sonrası tepki gösteriyor. Sonrasında saha kapanıyor. Bu uygulama yanlış. Herkes tribünlere seyirci gelsin diye uğraşırken, sizler tribünleri kapatıyorsunuz. Küfür olmasın diyorsanız, gelin statların kapılarını kapatalım. Kimse gelmesin. Biz bize oynayalım. Bu şekilde gitmez. Bu kural yanlış. Ne taraftara, ne kulübe katkısı var. Sadece federasyona para getiriyor. Bu sorun herkesi ilgilendiriyor. Bunları konuşmanın yararı var. Bize haksızlık yapın düşüncemiz yok. Kötüyse, eksiklik varsa daha öncede söyledim, şimdi de söylerim."

"GOSSO SAHADA KAYMAMALI"
"Volkan Şen Türkiye'nin çabuk hızlık teknik adamı. Volkan'da çabuk sinirlenmeler oluyor. Doğru yapıyor mu? Tabii ki hayır. Rakipler yararlanmak isteyen oyuncu değil. Profesyonel olsa, art niyetli olsa her maçta rakibinin üzerine gider ve oyundan attırır. Gosso gibi tekme atanlar sahada kalacak, Volkan gibiler oyundan atılacak. Sonrada Türk futbolunun kalkınacağını, ileriye gideceğini söyleyemeyiz."

"TOPLUM HUZURU BOZULUYOR"
"Hiçbir oyuncumuzun rakipten üstün olmadığında kazanmasını istemem. Hata yapılarak maç kaybedilir. Başkalarının hatasıyla kaybedilince toplumun huzuru da bozulur. Bu son olsun diyorum. Sadece bizi değil, rakipleri de etkileyecek. Kupa maçları hep çarşamba cumartesiye denk geliyor. Rakipler bir gün önce oynuyor. Kadro darlığı olunca oynamayanları oynatırsın. Ama bu da bazen çözüm olmuyor. Futbol oyun olarak kalmalı. Haksızlık yapılan olmalı."

"KAPIM AÇIK DİYE MALLARIM ÇALINMAMALI"
"Benim kapım açık diye benim bütün mallarımı çalmak zorunda değil. Benim evime, bahçeme girip beni niye mağdur ediyorsun. Elimde çelişkili kararlara ilgili CD'leri herkesle paylaşabilirim. Hiçbir camiayı suçlamak istemiyorum. 6 maçta bu kadar kırmızı kart görüp, sonrasında ofsayttan yenen gollere ve kırmızı kartlara değinmedim. Bence maçın başında da kart gösterilmeliydi. Bana gösterirken rakibe de göstereceksin. Oynamayanı rahatsız et. Oynamayanı kollamak doğru değil."

"BURSA'DA DA AYDINUS YÖNETTİ"
"Eskişehir ile Bursa'da oynadığımız maçı yine Fırat Aydınus yönetmişti. Aydınus bu maçta net penaltımızı vermedi. Volkan Şen'e kasti dirsek atan Lawal'ı oyundan atmadı. Yanlışlıklar olduğunda söylediğimizde bizi lütfen eleştirmeyin."

"PROFESYONEL HAKEMLİK ÇÖZÜM DEĞİL"
"Profesyonel hakemler ancak sistemi değiştirir. Ancak bu değişikliğe aynı insanlarla geçerseniz faydalı olmaz. Olması gereken, iyi eğitim vererek yapılmasıdır. Hakemler öncelikle işini iyi yapsın. Ligde Bursalı hakemde olmalı. Her maç kurallar gereği yönetmeli. Bursa'daki insanlardan etki altında kalmamalı. Hakemlerin ve yönetenlerin etkilendiklerini biliyorum. Güçlüden yana oldukları ortada. Düzeni, anlayışı koymak, insanları hazırladığında her şey güzel olur. Kötü insanlar değiller. Görüntülerle ortaya konup nasıl mağdur olduğunu görmeleri istiyorum."

"HAKEMLER BANA KIZIYOR BİLİYORUM"
"Hakemler bana bu söylemlerim nedeniyle kızıyor biliyorum. Ben onların iyiliği için yabancı hakem gelsin diye söylüyorum. O kadar yanlış kararlar veriliyor ki, biz hakemin niyetini okumaya çalışıyoruz. Tartışıp düzeltmek lazım. Hatalar lehimize, aleyhimize olabilir. İyi eğitilip, baskı altında kalmadan karar vermeli. Nereli olduğu önemli değil."

"OZAN İPEK İYİ ÇALIŞIYOR"
"Ozan İpek 1 aydır iyi çalışıyor. Takımın parçalı olarak güven ve moral veriyor. Fizik olarak tam hazır olduğunu düşünsem oynatırım. Enes, Ozan Tufan genç ve iyi çalışıyorlar. Oynayan oyuncuyu tercih ediyorum. Ozan İpek maçta ne verir, ne kadarını kaldıracak bilemiyorum. Emre yeni başladı. Bir süre çalışmaya ihtiyacı olacak. Hazırlık maçı oynama şansımız olsa denerdik. Traore'yi kadroya bile alamıyorum."

Sayfa Yükleniyor...