Derbinin taktiği hazır...

Galatasaray'da Pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçı hazırlıkları sürüyor. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, derbi taktiğini büyük ölçüde belirledi. Sarı kırmızılı ekipte ilk 11'de yer alacak isimler şekillenmeye başladı.

NTV Spor 06.03.2015 - 22:41
Derbinin taktiği hazır...

Kadıköy'deki kritik maçta kaleyi Muslera koruyacak. Defans hattında sağ bek ve stoperdeki isimleri belirleyen Hamzaoğlu, sol bek konusunda henüz kararını vermedi. Uzun süren sakatlık döneminden sonra kupadaki Manisaspor maçında formasına kavuşan Semih Kaya, derbide sahadaki yerini alabilecek. Koray Günter ile Semih Kaya arasında tercih yapan Galatasaray teknik direktörü, tecrübesi nedeniyle taktik antrenmanlarda Semih Kaya'ya şans veriyor. Çalışmalardaki hırsıyla dikkat çeken milli stoper, Hamzaoğlu'na derbi için hazır olduğunun mesajını verdi. Sarı kırmızılılarda sağ bekte ise Sabri Sarıoğlu oynayacak.

Bu sezon gösterdiği çıkış ile göz dolduran Chedjou, savunmada yeri garanti olan isimlerden biri. Yeniden Semih Kaya ile birlikte savunma hattını oluşturacak olan Kamerunlu oyuncu duran toplarda ise hücuma çıkarak gol arayacak. Hamzaoğlu sol bek için yeni bir formül düşünüyor. Son antrenmanda tecrübeli Hakan Balta'yı o bölgede deneyen Hamzaoğlu, bir süredir sol bekte şans bulan Olcan Adın'ı orta sahanın sağında kullandı. Son haftalarda ilk 11'deki yerini kaybeden Alex Telles de genç teknik adamdan görev bekleyen isimler arasında.

Orta sahada Melo'nun yokluğunda Hamit Altıntop'un oyunundan memnun olan Hamzaoğlu, derbide deneyimli futbolcuyu Selçuk İnan ile birlikte kullanacak. Takımın formda isimlerinden Yasin Öztekin ise karşılaşmaya sol kanatta başlayacak. Galatasaray'ın yıldız ismi Sneijder, Kadıköy'de hücum organizasyonlarının temelini oluşturan isim olacak. Rakip sahada topun Sneijder ile buluşturulmasını isteyen Hamzaoğlu, Hollandalı oyuncunun skor gücüne güveniyor.

Sakatlığı geçen Burak Yılmaz ise sarı kırmızılı ekibin derbideki gol silahı olacak. Taktik antrenmanlarda özellikle defans arkasına atılan uzun toplar üzerine çalışmalar yapan Galatasaray'da yıldız golcü derbiye özel olarak hazırlandı. Sağ arka adelesindeki sakatlık sebebiyle bir süredir sıkıntı yaşayan Burak Yılmaz, Hamzaoğlu ile sık sık görüşerek Fenerbahçe maçı öncesi hazır olduğunu belirtiyor.

Sarı kırmızılı ekipte Umut Bulut, Bruma, Emre Çolak ve Dzemaili ise oyunun gidişatına göre Hamzaoğlu'ndan görev bekleyecek isimler arasında yer alacak.

Sayfa Yükleniyor...