Mourinho'ya Robben'den övgü!

Jose Mourinho... Kişiliği, açıklamaları ve başarılarıyla kendi deyimiyle "özel biri." Bunun son kanıtı ise Arjen Robben. Hollandalı oyuncu, kariyeri için Jose Mourinho'nun özel bir anlam taşıdığını ve gelişiminde büyük katkısı olduğunu söyledi.

NTV Spor 09.03.2015 - 14:38
Mourinho'ya Robben'den övgü!

Bayern Münih'in golcü oyuncusu, her ne kadar halihazırdaki teknik direktörü Pep Guardiola ile Jose Mourinho'nun yıldızı barışmasa da eski teknik patronunu övgü yağmuruna tuttu. Hollandalı yıldız oyuncu, gelişiminde Jose Mourinho'nun önemli bir yeri olduğunu söyledi. Robben, Mourinho'nun ardından Louis van Gaal ve Pep Guardiola'nın da kendisine katkı yaptığını vurguladı.

2004-2007'de Chelsea'de Jose Mourinho'yla çalışan Robben, İngiliz Daily Mail gazetesine verdiği röportajda, "Mourinho çok adil ve çok iyi birisi. Sakatlıklardan dolayı bana güvenmemiş olabilir. Bu ikimiz için de sinir bozucuydu.  Ancak futbol açısından bakacak olursak, o çok önemli bir kişi ve bana mental olarak çok yardım etti" dedi.

Kendisinin Real Madrid'e gönderen Mourinho'ya karşı olumsuz söylemekten sakınan Robben, "Chelsea'de olumlu bir gelişme yaşadım. İngiltere'ye geldiğimde 20 yaşında ve çok gençtim; yaşadığım sakatlıklar beni kötü etkiledi" diye konuştu.

Sakatlıkları nedeniyle insanların kendisi için "Camdan yapılmış" ifadelerini kullandığını kaydeden Hollandalı yıldız, "Bu sözlere çok kızıyordum; çünkü kendimi sürekli savunmak zorundaymışım gibi hissediyordum. Şimdi bazı şeylerin vücuduma yanlış etki ettiğini biliyorum. Yüksek patlaması olan bir oyuncuyum ve her şeyin iyi olmasına ihtiyacım var. Madrid'deki son yılımda bir osteopatla çalışmaya başladım. Şimdi vücudumu kontrol edebiliyorum ve ne zaman gitmem harekete geçmem gerektiğini daha iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

Bayern Münih ve Hollanda Milli Takımı'nda birlikte çalıştığı Louis van Gaal'a da ayrı bir parantez açan Robben, "Ona teşekkür borçluyum. İlk günden itibaren kendimi özel hissettirdi ve harika geçirdiğim ilk yılımda bana önemli görev verdi. Oyuncuları nadir olarak geliştiren teknik direktörlerden bir tanesi. Manchester United'da başarılı olacağıma dair şüphem yok. Takımı kurmak için zamana ihtiyacı var" diyerek 63 yaşındaki çalıştırıcıyı övdü.

Son olarak Bayern Münih'teki teknik direktörü Pep Guardiola'yı değerlendiren Robben, "Eğer en iyi teknik direktörleri seçme şansım olsaydı, Guardiola kesinlikle bunlardan biri olurdu. 31 yaşındayım ve son 18 ayda daha da geliştiğimi hissediyorum" ifadeleriyle İspanyol teknik direktöre hakkını teslim etti.

Futbola deli oluyor. Onunla ilk konuştuğumda bana futboldan zevk almamın çok önemli oluduğunu söyledi. Gevşememi istemiyor ancak önümde ne olduğunu bana gösterdi. Bana, 'Futboldan zevk al, hayatından zevk al' dedi. Bana güven veriyor" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...