"Takım oyunu için önemliydi"

Spor Toto Süper Lig'de, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 5-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, "Kazanmaya devam edip, şu andaki 4 takım içerisinde nereye kadar çıkabiliriz onu düşünüyoruz ve çıkmak için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

NTV Spor 09.03.2015 - 23:43
"Takım oyunu için önemliydi"

Trabzonspor Teknik Direktörü ErsunYanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımının ikinci yarıdan itibaren ligde aldığı 17 puanla en çok puan toplayan takım olduğunu söyledi.

Başlangıçta yeni kurulmuş bir takım olduklarını belirten Yanal, "Sonunda istediğimiz ve arzu ettiğimiz oyunu zaman zaman oynayan, zaman zaman oynamayan, kendimizi de eleştirdiğimiz bir takım. Bu kadar fazla oyuncu sirkülasyonunun yer aldığı takım oyununu oynatmada çektiğimiz sıkıntıların hepsinin ilerideki süreçte devam edeceğini düşünüyorum ama böyle skorlar da bir avantaj, ayrıca takım oyunu oynamak konusunda da önemli bir maç oldu" değerlendirmesini yaptı.

Yanal, çok fazla maç kaybetmediklerini ancak kazanamadıklarını da ifade ederek, "Kazanmaya devam edip, şuandaki 4 takım içerisinde nereye kadar çıkabiliriz onu düşünüyoruz ve çıkmak için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Trabzonspor'un ihtiyacının, huzurlu devam eden sürecin daha da iyi olmasını sağlayacak sonuçların elde edilmesi olduğunu vurgulayan Yanal, "En çok gol atan takımız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Bir de deplasmanda kazanan bir takım olmak ve buna devam etmeyi amaçlıyoruz. Sezon sonuna kadar da takım oyununu en iyi şekle getirip, kalıcı şekle gelmesi için mücadele etmemiz gerekiyor. Eksikliklerimiz olacaktır. Oyuncularımı disiplinlerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Yanal, bir gazetecinin, "Mersin'de böyle bir skor bekliyor muydunuz" sorusuna,"Trabzonspor, ligin en çok gol atan takımı, biz her zaman gol atabilecek beceriye sahip bir takımız. Bunu çok kaçırdığımız maçlar da oldu. Farklı geçebileceğimiz, farklı skor yaratacağımız birçok maçta bunu kaçırdığımızı düşünüyorum. Bugün de duran toplardan olsa da daha farklı yaratabilirdik. Takım bu disiplinde oynar, özellikle gol atma iştahını karşılarsa neden olmasın. Önemli olan bu süreci doğru yönetmek şu anda da buna ihtiyaç var. Bir tane Trabzonspor var ve bu Trabzonspor ile bu kadar hızlı değişimleri, geçişleri, olayları değişiklik haline getirecek felsefeyle aşamazsınız. Biraz sabırlı ve kalıcı olmak zorundayız. Biraz planlı olmak zorundayız. Bu planı ve programı, derin soluklu yapmalıyız. Her sonuçtan sonra güzel mesajlar, sonuç olmadı farklı mesajlar olarak değerlendirmemeliyiz. Bu bir süreç işi" şeklinde yanıt verdi.

Sayfa Yükleniyor...