Halkbank alkışlarla veda etti!

CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden tek takım olan Halkbank, 6'lı play-off turunda karşılaştığı Zenit Kazan'a 3-0 yenildiği ilk maçın rövanşında 3-2 kazansa da Şampiyonlar Ligi'ne veda eden taraf oldu.

NTV Spor 11.03.2015 - 21:29
Halkbank alkışlarla veda etti!

NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan maça Halkbank, Sokolov'un sayılarıyla maça iyi başladı.  Maxim Mikhailov'un etkili servisiyle oyunda üstünlüğü sağlayan Rus temsilcisi durumu 6-4 yaparken birinci teknik molaya da 8-5 önde girdi. Mavi-Beyazlılar bloklarla oyunda dengeyi sağlamaya çalışırken tartışmalı pozisyonlar sonucu konuk ekip üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Mozdzonek'in etkili servisleriyle sete ortak olan Halkbank, durumu 15-15 yaptı. Temsilcimiz, teknik molaya 16-15 geride girse de köşeden yaptığı etkili ataklarıyla öne geçti. Set sonunda büyük çekişmeye sahne olan maçta Halkbank kaptan Ulaş'ın akıllı paslarını iyi değerlendirerek 25-23'lük skorla 1-0 öne geçti. ilk seti 25-23 aldı:1-1.

İkinci setin başında iki takım karşılıklı hücum sayılarıyla oyunu denge tutu. 8-6 önde girdiği ilk teknik moladan sonra üstünlüğü ele geçiren konuk ekip, ikinci teknik molaya da 16-11 önde girdi. Moladan sonra servis ve hücumlarıyla Halkbank'ı defansta zorlayan Zenit KAZAN maçtaki en büyük farkı açarak durumu 22-14 yaptı. Setin sonlarında Halkbank, rakibine teslim olurken konuk takım seti 25-17'lik bir skorla kazanarak setlerde durumu eşitledi. 1-1.

Üçüncü sete Halkbank fırtına gibi girdi ve ilk teknik molayı 8-3 önde geçti. Emre'nin etkili servisleriyle konuk ekibin oyun kurmasını engelledi, teknik molaya 8-3 önde girdi. Serilerle seti önde götüren Mavi-Beyazlılar skoru 13-7 yaparak farkı açtı. Nuri'nin adrese giden toplarını Ulaş pas dağıtımında iyi değerlendirince skor 15-9 oldu. Rus takımının farkı kapatmasına izin vermeyen temsilcimiz, ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Moladan sonra seyircisinin desteğini de arkasına alan Halkbank, file üstündeki başarılı ataklarıyla seti 25-18 kazanarak setlerde durumu 2-1 yaptı.

Kazanmak zorunda olduğu dördüncü sete Halkbank, dengeli başladı. Iki takımın da hataya yer vermek istemediği sette ilk teknik molaya 8-7 önde giren taraf Zenit Kazan'dı. Hücumda Kubiak ve Sokolov'un takımını sırtladığı sette Mavi-Beyazlılar ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Ankara temsilcisi servis ve top karşılamada yaptığı hatalarla rakibinin farkı eritmesine fırsat tanırken skor da 19-19 oldu. Setin sonuna yaklaşırken karşılıklı sayılar devam etti. 22-22. Bundan sonra tecrübesini sahaya yansıtan Zenit KAZAN seti 25-23 alarak durumu 2-2 yaptı ve dörtlü final biletini kaptı.

5. setti 16-14 Halkbank kazansada  Rus ekibi 4'lü finallere kalırken Halkbank elenen taraf oldu.

Sayfa Yükleniyor...