Ödül 250 milyon dolar!

Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao, 2 Mayıs'ta boks tarihinin en pahalı maçında kozlarını paylaşacak. Boks dünyasının heyecanla beklediği maç öncesi iki sporcu da basın mensuplarının karşısına çıktı.

NTV Spor 12.03.2015 - 11:46
Ödül 250 milyon dolar!

Las Vegas, 2 Mayıs'ta tarihi bir boks karşılaşmasına ev sahipliği yapacak. Uzun süren görüşmelerin ardından anlaşmaya varan Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao, toplam 400 milyon Dolar gelir beklenen maçta kozlarını paylaşacak. Boks dünyası bu maç için nefesini tutuarken düzenlenen basın toplantısı oscar ödül törenini anımsattı. Toplantıya yaklaşık 700 kişi katılırken hayranları Mayweather ve Pacquiao ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Birbirlerine saygı duyduklarını söyleyen ikilinin rekabeti basın toplantısına da yansıdı. Son dönemin en iyi boksörleri gazetecilerin sorularını yanıtlamadan önce sahnede birbirlerine meydan okudu.

11 kez dünya şampiyonu olan Floyd Mayweather, hayatının en zor maçına çıkacağını söylerken dünyanın nabzının bu maçta atacağını ifade etti ve ekledi;  “Bu dünyanın kaçıramayacağı bir maç olacak. Ben kendini boksa adamış bir insanım ve her gün sınırlarımı zorlamak için biraz daha fazla çalışıyorum. Kaybetmek kafanızın içindedir. Boksa başladığım ilk günden bu yana her koşulda kazanmak için eğitildim. Ne olursa olsun konsantrasyonumu kaybetmemeyi ve elimden gelenin en iyisini yapmayı öğrendim. Bu yüzden hayatımda hiç bir maçı bu kadar kazanmak istememiştim.”

“DÜNYANIN EN BÜYÜK BOKS MAÇI”
Manny Pacquiao ise bulunduğu noktaya ulaşmak için çok fedakarlık yaptığını ve Maywaether ile hayatının en büyük maçına çıkacağını söylerken; “Rekabeti hep sevdim. Bu maç da hayatımın en zorlu mücadelesi olacak. O güne kadar çalışmaya devam edeceğim. Dünyaya şimdiye kadarki en büyük boks maçını izleteceğiz. Ve sonunda kazanan ben olacağım. Üzgünüm Floyd ama sana iyi şanslar.” dedi.

Şimdiye kadar çıktığı 47 karşılaşmanın hiçbirini kaybetmeyen Birleşik Amerikalı Mayweather ile 64 maçın 57'sini kazanan Filipinli Pacquiao'nun mücadelesinin ödülü ise 250 milyon dolar olarak belirlendi. Bu rakam; boks tarihinin en pahalı maçı manasına geliyor. İkili arasında yapılan anlaşmaya göre; Mayweather ödülün yüzde 60'ını; Pacquiao ise yüzde 40'ını alacak.

 

Sayfa Yükleniyor...