Barcelona-Maccabi maçına Filistin damgası!

THY Euroleague Top 16 turu E Grubu'ndaki Barcelona-Maccabi Electra maçı, oynanan basketboldan çok Filistin'e destek için yapılan eylemlerle ön plana çıktı.

NTV Spor 12.03.2015 - 23:54
Barcelona-Maccabi maçına Filistin damgası!

Hafta başından bu yana yaşanan gelişmelerden dolayı Katalan polisi maçın oynandığı Blaugrana Spor Salonu'nda geniş güvenlik önlemleri alırken, yurt dışı seyahatlerinde Maccabi Electra takımına eşlik eden İsrail gizli servisi Mossad üyelerinin sayısının da normalden fazla olması dikkati çekti.

Katalonya özerk yönetim hükümetine bağlı Katalan polisinin (Los Mossos d'Esquadra) hafta başında aldığı, Barcelona-Maccabi Electra maçında Filistin bayrağı ve Arapça pankart açılmasının yasaklanması ve İsrail karşıtı tezahüratlara müdahale kararı, sivil toplum örgütleri ve Katalonya'daki bazı siyasi partilerin tepkilerinden dolayı bu sabah kaldırılsa da polemikler devam etti.

Tribünlerde oturan "Els Grups Dracs 1991", "Boicot, Desinversiones i Sancions contra İsrael" (BDS) gibi bazı aktivist örgütlerin üyeleri Barcelona-Maccabi Electra maçı sırasında zaman zaman Filistin bayrakları açıp, "Filistin, Filistin" diye tezahürat yaparken, "İsrail'e boykot" yazılı bir pankart da açıldı. Polis, Filistin bayrağı açılmasına veya İsrail'i boykot eden pankarta müdahale etmedi.

 Bu arada İtalya'da yaşayan Türk hakem Tolga Şahin'in de görev aldığı maçı 89-71'lik skorla Barcelona kazandı. Barcelona maçın ilk periyodunu 26-16, ilk devreyi de 47-34 önde kapattı. Üçüncü çeyrek sonunda farkı 11 sayıya indiren ve skoru 64-53 yapan Maccabi Electra, son periyotta rakibine fazla direnç gösteremeyerek 18 sayı farkla sahadan yenik ayrıldı.

Öte yandan Katalonya özerk yönetimi meclisinde muhalefette olan Yeşiller ve Birleşik Sol (CV-EUiA) partileri koalisyonu, Katalan polisinin Barcelona-Maccabi Electra maçında neden Filistin bayrağı ve Arapça pankart açılmasına yasak getirdiğini açıklaması için Katalonya özerk yönetim hükümeti İçişleri Bakanı Ramon Espadaler hakkında Katalan meclisine soru önergesi verdi. CV-EUiA, "Herhangi bir spor müsabakasında Katalan bayrağına yasak getirilse Katalonya hükümeti bunu nasıl değerlendirir?" diye de sordu.

Sayfa Yükleniyor...