Arsenal'de hüzün, Monaco'da bayram!

Arsenal, üst üste 5. sezonda da Şampiyonlar Ligi’ne 2. turda veda etmekten kurtulamadı. Menajer Arsene Wenger, Monaco'yu 2-0 yendikleri maç sonunda "Futbolun bir peri hikayesi olmadığını" söyledi. Monaco ise 2004'ten beri ilk kez çeyrek finale yükselmesini kutluyor.

NTV Spor 18.03.2015 - 11:13
Arsenal'de hüzün, Monaco'da bayram!

Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkmak için 1969'dan beri kimsenin yapamadığını yapması; yani evindeki ilk maçı 2 farklı kaybettikten sonra deplasmanda turu geçmesi gerekiyordu. Londra ekibi birçoklarına göre imkansızı başarmaya çok yaklaştı ama yine sahadan boynu bükük ayrıldı.

"PERİ HİKAYELERİNE YER YOK"
Monaco'yu 2-0 yenmesine karşın deplasman golü kuralı ile elenen Arsenal, böylece üst üste 5. sezonda da Devler Ligi'ne 2. turda veda etti. Menajer Arsene Wenger Karşılaşma sonunda kaderlerinin ilk maçta çizildiğini vurguladı;

"Malesef futbolda peri hikayelerine yer yok. İlk maçta kendimizi çok zora sokmuştuk ve oyuncularım beklediğim gibi sonuna kadar mücadele etmelerine karşın turu geçmeyi başaramadık. Monaco evinde oynamasına rağmen kaleyi tutan hiç şut çekemeden çeyrek finale çıktı. Turun geneline baktığımızda ilk maçtaki hatalarımızın bedelini çok pahalıya ödedik ve büyük bir hayal kırıklığı içindeyiz."

Arsenal, son 16 turunda deplasmanda oynadığı son 4 maçın 3'ünü kazanmasına 1'inde berabere kalmasına karşın kötü iç saha performansı nedeniyle her seferinde elenmekten kurtulamadı. Maç sonunda oyuncular da bu duruma dikkat çekti.
 
MONACO İLK KEZ
Monaco ise 2004'ten beri ilk kez çeyrek finale yükselmenin sevinci içinde. Teknik Direktör Leonardo Jardim, zor anlar yaşamalarına karşın önemli olanın turu geçmek olduğunu vurguladı.

JARDIM'İN TOKA RÖVANŞI
Jardim, ilk maç sonunda elini sıkmadan soyunma odasına giden Arsenal Menajeri Arsene Wenger'e de rövanş karşılaşması sonrası aynı şekilde karşılık vermeyi ihmal etmedi.

Sayfa Yükleniyor...