Derbide küfür gerilimi

Fenerbahçe-Galatasaray Odeabank derbisinde sarı lacivertli taraftarların Nevriye'ye ettiği küfürler yüzünden anons yapıldı. Anons üzerine ortam daha da gerildi. 2 hafta önce Başkan Aziz Yıldırım'ın sakinleştirdiği tribünlerine bu kez Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın müdahale etti.

NTV Spor 18.03.2015 - 22:43
Derbide küfür gerilimi

Galatasaray Odeabank'ın Fenerbahçe'yi 72-54 yendiği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi derbisinde ortam küfürlerle gerildi. Hedefteki isim 16 sayı, 6 ribaund, 4 asistlik performansıyla maçın yıldızlarından olan Galatasaraylı Nevriye Yılmaz'dı...
 
Maçın son çeyreğinde Fenerbahçeli taraftarların, 7 yıl formalarını giyen eski oyuncuları Nevriye Yılmaz'a küfürlü tezahürat yapması üzerine, hakemler uyarı anonsu yaptırdı.
      
Anonsa sinirlenen taraftarlar, masa hakemlerine büyük tepki gösterdi. Olayın büyümesini engelleyen ise Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın oldu. Akın'ın da araya girmesiyle tartışma daha fazla büyümeden yatıştırıldı.

AZİZ YILDIRIM MİKROFONU ELİNE ALMIŞTI
Benzer bir olay, iki takımın Kadınlar Euroleague maçında da yaşanmıştı. Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasında 3 Mart'ta oynanan Kadınlar Euroleague maçında tribünlerden gelen küfürlü tezahürata Başkan Aziz Yıldırım tepki göstermişti. Mikrofonu alarak anons yapan Yıldırım, 8 Mart Kadınlar Günü'nü hatırlatarak küfür edilmemesini istemişti. "Beyler, ben Aziz Yıldırım" diyerek söze başlayan Fenerbahçe Başkanı, "Beş gün sonra kadınlar günü. Hepsi annelerimiz, kardeşlerimiz. Saygılı olalım. Burada küfür etmek yok, alkış var. Küfür edecekler dışarı çıksın" demiş ve rakipleri Galatasaray'a küfürlü tezahürat yapılmasını engellemişti. Hatta Aziz Yıldırım devre arasında salondan ayrılmış, maçın ikinci yarısında sarı lacivertli taraftarlar arasında kavga çıkmıştı.
 
YILDIRIM BU KEZ YOKTU
3 Mart'taki maçta küfürlere bu şekilde müdahale eden Yıldırım, bugün oynanan karşılaşmada ise tribünde değildi.
 
 

Sayfa Yükleniyor...