Fenerbahçe bileti kaptı!

Fenerbahçe galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi... Temsilcimiz, büyük galibiyetlerle zirveyi ele geçirdikten sonra grubun zayıf ekiplerinden Milano'ya Ülker Sports Arena'da zaman zaman yakalansa da son periyodda ritmini yakalayıp farka gitti, çeyrek final biletini kaptı: 98-77.

NTV Spor 20.03.2015 - 21:42
Fenerbahçe bileti kaptı!

Turkish Airlines Euroleague TOP16 F Grubu 11. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, EA Milano ile karşılaştı. Seyircisi karşısında 98-77 kazanan sarı-lacivertli temsilmcimiz üst üste 8. galibiyetine uzanarak çeyrek finali garantiledi. Fenerbahçe, böylece 2008'den bu yana ilk kez TOP 8'e adını yazdırmayı başardı.

Ülker Sports Arena'daki mücadeleye iyi başlayan taraf seyircisinin de desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker oldu. Yaptığı savunmayla E.A. Milano'yu zorlayan sarı-lacivertliler çeyrek ortasında skoru 11-3'e getirince rakibine molayı aldırdı. Mola dönüşü Bogdanovic'in üçlükleriyle farkı 12'ye kadar çeken temsilcimiz ilk periyodu da 22-14 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında E.A. Milano farkı bir anda 2'ye kadar indirdi. Fenerbahçe Ülker potasına hızlı gelerek sayılar bulan İtalyan ekibine cevabı Oğuz Savaş verdi. Farkı kısa sürede çift hanelere çeken Obradovic'in öğrencileri savunmada biraz duraklayınca rakibe yakalandı ve devrenin bitimine 3 dakika kala E.A. Milano öne geçmeyi başardı. Çeyrek sonunda hata yapmayan konuk ekip ilk yarıyı da 45-42 önde geçti.

Üçüncü çeyrek karşılık hamlelerle başlarken skor üstünlüğü birkaç kez el değiştirdi. E.A. Milano hücum ribautlarıyla ikinci şansları iyi değerlendirirken Fenerbahçe Hickman ve Bogdanovic'in sorumluluk aldığı dakikalarda rakibine cevap verdi. Son dakika içinde rakibin top kayıplarını fırsat bilen temsilcimiz son dakikaya da 65-61 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin başında savunma sırası Fenerbahçe Ülker'e geldi. Üst üste 3 hücumda Milano'yu eli boş gönderen temsilcimiz Bjelica'nın performansıyla farkı 10'a kadar çıkardı. Kazanma adına son hamlesini yapan Milano az da olsa ümitlendi ancak hata yapmayan Fenerbahçe Ülker farkı 15'e kadar çekti. Son bölümde oyun kontrolünü tamamen eline geçiren sarı-lacivertliler, mücadeleyi 98-77 kazanarak üst üste 8. zaferine ulaştı ve çeyrek final biletini cebine koydu.  

5 oyuncunun çift hanelere ulaştığı Fenerbahçe'de Bogdanovic 25, Vesely 14 sayıyla oynarken Milano'da Brooks 21, Gentile 19 sayı üretti.

Temsilcimiz gelecek hafta Unicaja Malaga'yı konuk edecek.

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Antonio Conde (İspanya), Tomas Jasevicius (Litvanya)

Fenerbahçe Ülker: Zisis 5, Bogdanovic 25, Serhat Çetin, Bjelica 13, Oğuz Savaş 10, Goudelock 9, Hickman 10, Preldzic 7, Vesely 14, Semih Erden 3, Ömer Faruk Yurtseven 2, Melih Mahmutoğlu
EA7 Emporio Armani: Cerella, Hackett 8, Gentile 19, Melli 6, Samuels 7, Brooks 21, Ragland, Kleiza 8, Elegar 5, Moss 3

1. Periyot: 22-14
Devre: 42-45
3. Periyot: 65-61
Beş faulle çıkan: 37.37 Kleiza (EA7 Emporio Armani)

 


 

Sayfa Yükleniyor...