Maç fazlasıyla lider

Sarı-kırmızılılar, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçın ikinci yarısında bulduğu gollerle Kasımpaşa'yı 3-2 yendi. Cim Bom ligde 55 puana ulaşarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

NTV Spor 21.03.2015 - 22:36
Maç fazlasıyla lider

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı maçta Kasımpaşa'yı 3-2 yendi.

Müsabakanın 16. dakikasında Castro, 43. dakikasında da Tunay Torun'la goller bularak ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Kasımpaşa karşısında, ikinci yarıda peş peşe goller atan sarı-kırmızılılar, 13. dakika içinde 3 gol kaydederek üstün duruma geçti.

İlk golünü 52. dakikada Selçuk İnan'la kazanan Galatasaray, 55. dakikada Umut Bulut'la skoru eşitleyip (2-2), 65. dakikada da Burak Yılmaz'la 3-2 öne geçmeyi başardı.

MAÇ FAZLASIYLA LİDER
Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetiyle ligde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Son 2 lig maçında 5 puan yitiren ve Kasımpaşa karşısında galip gelerek yeniden 3 puanla tanışan "Cim Bom", puanını 55'e çıkararak maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğunun sahibi oldu.

Sarı-kırmızılıların haftayı lider bitirip bitiremeyeceği, yarın oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin sonucuna göre belli olacak. Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı yenmesi halinde Galatasaray liderlik koltuğundaki yerini koruyacak. Derbiyi Beşiktaş'ın kazanması ve beraberlik durumunda ise liderlik siyah-beyazlı ekipte kalacak.

Ligin 22. haftası sonunda en yakın rakibi Beşiktaş'ın 3 puan önünde 51 puanla lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe derbisini 1-0 kaybetmesine rağmen averajla liderliğini sürdürürken, geride kalan haftada İstanbul Başakşehir'le 2-2 berabere kalıp 2 puan daha yitirmesiyle koltuğunu Beşiktaş'a devretmişti.

YASİN'DEN 2 ASİST
Maçın ikinci yarısında oyun üstünlüğünü eline alan Galatasaray'ın ilk 2 golünde pas Yasin Öztekin'den geldi.

İkinci devrenin 52. dakikasında Selçuk İnan'ın attığı golde soldan topu getiren ve pası veren isim olan Yasin, 55. dakikada da yine solda getirdiği meşin yuvarlağı boş durumdaki Umut'la buluşturarak ikinci gole de önemli bir katkı sağladı

YEDEKTEN GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI
Sarı-kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz, karşılaşmanın ikinci yarısı başlarken oyuna dahil oldu ve sarı-kırmızılıları üstün duruma taşıyan golü attı.

İlk yarıda sergilediği oyunla beklentilerin altında kalan Olcan Adın'ı oyundan alan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yerine ikinci yarıya Burak Yılmaz'la başladı. Sarı kart cezalısı olması nedeniyle geride kalan haftada İstanbul Başakşehir'e karşı forma giyemeyen Burak, sakatlığını da atlatmasının ardından yeniden takıma dönmüş oldu.

İkinci yarıya 2-0 yenik durumda başlayan "Cim Bom", skoru 2-2'ye getirirken, Burak Yılmaz ile bulduğu golle de 3-2 öne geçmeyi başarmış oldu.

Burak, bu sezon ligde 14. golünü kaydederek, gol krallığı yarışındaki iddiasını devam ettirdi.

KASIMPAŞA KÖTÜ GİDİŞİNİ SÜRDÜRDÜ
Kasımpaşa, ligdeki kötü gidişini Galatasaray karşısında da devam ettirdi.

Son 9 lig maçında yalnızca 1 kez kazanabilen lacivert-beyazlılar, 5. kez yenilirken, 4 kez de berabere kaldı.

Alınan kötü sonuçlar nedeniyle teknik direktör Shota Arveladze'nin görevini bıraktığı Kasımpaşa'da altyapı sorumlusu Jan Wouters yönetiminde çıkılan maçta da istenilen sonuç alınamadı.

Kasımpaşa, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçta bu avantajını koruyamadı ve ikinci yarı filelerinde 3 gol birden gördü.

VEYSEL SARI CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Kasımpaşalı futbolcu Veysel Sarı, Galatasaray karşısında sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Müsabakanın 35. dakikasında hakem Hüseyin Göçek'ten bu sezonki 4. sarı kartını alan Veysel, takımının 26. haftada Gençlerbirliği ile yapacağı maçta oynama şansını kaçırdı.

Veysel, bu sezon Galatasaray formasıyla bir kez, Kasımpaşa formasıyla da üç kez sarı kart gördü.

Sayfa Yükleniyor...