Kral Kupası Nou Camp'ta sahibini bulacak!

İspanya Kral Kupası finali Nou Camp'ta oynanacak. Real Madrid Santiago Bernabeu Stadı'nı vermeyince Barcelona ile Athletic Bilbao arasındaki Kral Kupası finalinin Nou Camp Stadı'nda oynanmasına karar verildi.

NTV Spor 25.03.2015 - 21:59
Kral Kupası Nou Camp'ta sahibini bulacak!

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), Athletic Bilbao ile Barcelona takımlarının karşı karşıya geleceği 30 Mayıs'taki Kral Kupası finalinin Nou Camp Stadı'nda oynanacağını açıkladı.
     
RFEF, yaptığı toplantı sonrasında final maçı için 4 kulübün (Athletic Bilbao, Barcelona, Sevilla ve Valencia) stadının aday olduğunu ve oylama sonunda Barcelona'nın stadı olan Nou Camp'a karar verildiğini duyurdu. 30 Mayıs'taki maç için her iki kulübün taraftarlarına da eşit sayıda bilet verilecek.
     
Finale kalan Athletic Bilbao ve Barcelona kulüpleri maçın Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanması için RFEF'e yazılı talepte bulunsa da Real Madrid Kulübü'nün buna karşı çıkması nedeniyle bu istek yerine getirilememişti.
     
Final maçı öncesi İspanya'da en çok tartışılan konulardan biri, ülkenin ayrılıkçı iki bölgesi Bask ve Katalonya'nın sembol takımları Athletic Bilbao ve Barcelona'nın taraftarlarının, maçı izleyecek ve kazanan takıma kupayı verecek İspanya Kralı 6. Felipe ya da İspanya Milli Marşı'nı ıslıklamaları veya hakarette bulunmaları ihtimali.
     
Profesyonel Futbol Ligi'nin Başkanı Javier Tebas, bu konuyla ilgili geçen haftalarda yaptığı açıklamalarda, Kral Kupası finalinde taraftarın İspanya Milli Marşı'nı ıslıklaması halinde maçın yarıda kesilmesi gerektiğini savunmuştu. 

Sayfa Yükleniyor...