"Şike davası yanlış mahkemede görüldü"

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, "3 Temmuz" süreciyle ilgili açıklamaları nedeniyle camianın bir kısmından tepki almıştı. Yarsuvat, Genel Kurul'da bu konuyla ilgili de konuştu. Şike davasının yanlış mahkemede görüldüğü yönündeki görüşünü tekrarladı.

NTV Spor 28.03.2015 - 19:32
"Şike davası yanlış mahkemede görüldü"

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen mali genel kurul toplantısında üyelerin eleştirilerine yanıt vermek için kürsüye gelen kulüp başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım lehine yaptığı konuşmalara açıklık getirdi.

Kendisinin ve Galatasaray'ın şike yapmadığını, açıklamalarının ise hukukçu kimliğinden kaynaklandığını anlatan Yarsuvat, "Bu kişilerin yargılandığı mahkeme yanlıştı. Olağanüstü bir mahkemede yargılanmamaları gerekir. Ben hukukçuyum. Bu bilgimi, inandığım her yerde söyleyebilirim ve söylerim. Derslerimde de bunu söylüyorum. Bu durumu, 'şikeyi koruyor, şikecileri koruyor' diye yorumlamamak lazım" diye konuştu.

"Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki bu kan davasının bitirilmesi için çalışıyorum" sözleri salonda alkışlarla karşılanan Yarsuvat, "Benim amacım, seyircimin Kadıköy'de gidip maç seyredebilmesidir. O zaman şartlar eşit olur. Onun için kalktım gittim Fenerbahçe'nin stadına. Bu küçük farkı sizden hissetmemenizi bekliyorum. Gözü kapalı, sadece düşman arayan kişiler olmamamız lazım" şeklinde görüş belirtti.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun, Galatasaray'ın Kasımpaşa maçında şike yaptığı şeklinde sözler kullandığını öğrendiğinde, "Bir zırva. Saçma Sapan bir şey. 'Cevap verilmez' dedim. Kendi yayın organımızı kullanarak kısa bir açıklama yayımladım" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...