Zidane göreve hazır!

Castilla'yı çalıştıran Fransız teknik adam, Real Madrid'de Carlo Ancelotti'nin yerine geçmeye hazır olduğunu açıkladı.

NTV Spor 30.03.2015 - 09:13
Zidane göreve hazır!

İspanya Ligi'nde lider Barcelona'nın dört puan gerisine düşen Real Madrid'de teknik direktör Carlo Ancelotti'nin koltuğu sallanırken, Zinedine Zidane göreve hazır olduğunu kaydetti.

Real Madrid'in 3. ligde mücadele eden ikinci takımı Castilla'yı çalıştıran 42 yaşındaki teknik adam, ülkesi Fransa'da Canal+ televizyonuna konuştu.

Zidane, "Bana Real Madrid'in teknik direktörlüğü önerilse kabul ederdim. Ama şu anda takımın başında başarılı bir çalıştırıcı var. Ben şu anda yeniden yapılanmaktayım ve hala öğreniyorum" dedi.

Fransız teknik adam, "Real Madrid Teknik Direktörlüğü için hazır mıyım? Hiçbir zaman hazır olamasınız bile bu teklife 'Evet' dersiniz. Kariyerimin ilk iki yılında çok ilerleyemedim. Ama her şey zamanla ilerledi. Teknik adamlıkta da durum aynı şekilde" diye konuştu.

Real Madrid'in mevcut teknik direktörü Carlo Ancelotti'den çok şey öğrendiğini kaydeden Zidane, "O, benim onunla ilgili  ne düşündüğümü biliyor. Her kim ne derse desin, Real Madrid için o müthiş bir seçenek" ifadesini kullandı.

Real Madrid'in eski teknik direktörü Jose Mourinho ile ilgili de konuşan Zidane, "Ondan öğrendiğim en önemli şey hiç pes etmemesi. Bazen sert ve kabaydı, ama bu kabul edilebilir bir durumdu. Ne yapıyorsa oyuncuların iyiliği için yapıyordu. Ancelotti ise sabırlı bir baba gibi. Ama o da sert olması gerektiği zamanı biliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Teknik adamlığı bir işadamlığına benzeten Zidane, "Egoları yönetmek bir teknik adam açısından en zoru. Bu adeta bir iş yönetmek gibi. Bazen sert olmalı, bazen de oyuncuları kendi başına bırakmanız gerekir. Bir oyuncu tek başına bütün bir takım çalışmasını mahvedebilir. Bir takımda uyması gereken kurallar olmalı" yorumunda bulundu.

Bu arada Zidane'ın çalıştırdığı Castilla, İspanya 3. Ligi'nde dört maçlık yenilgi serisinin ardından Las Palmas'ın ikinci takımını 5-1 mağlup etti. A milli takım kampında bulunan Norveçli 16 yaşındaki yıldız Martin Odegaard'ın gelişinin ardından kazanmayı unutan Real Madrid'in ikinci takımı haftayı lider Huesca'nın altı puan gerisinde altıncı sırada kapattı.

Sayfa Yükleniyor...