Efsane'den ırkçılık isyanı!

Liverpool'un efsane isimlerinden John Barnes, teninin renginden dolayı menajerlik görevi verilmediğini açıkladı.

NTV Spor 30.03.2015 - 11:03
Efsane'den ırkçılık isyanı!

Liverpool'un yanısıra İngiltere Milli Takımı'nın da eski golcüsü John Barnes (fotoğrafta sağda), siyahi olduğu için kendisine görev  verilmediğini açıkladı. İskoç ekibi Celtic'i 1999-2000'de çalıştırdıktan sonra 2008–2009'da Jamaika Milli Takımı'nın başına getirilen ve aynı sezon sonunda Tranmere Rovers'ta menajer olarak görev aldıktan sonra teninin rendinden dolayı kendisine iş verilmediğini söyledi. ITV 4 televizyonundaki Sports Life Stories isimli programa açıklamalar yapan Barnes, "Bir beyaz menajer görevini kaybederse bir başkasını bulabiliyor. O işi de kaybettiğinde başka bir takımda görev alabiliyor. Bir takımdan kovulduktan sonra başka bir iş bulabilen siyahi teknik direktörü bir kaç tane" dedi.

Toplumda da siyahi isimlere karşı bir bakış açısı olduğunu vurgulayan Barnes, "Basın ve politika olmak üzere diğer alanlarda üst düzey yetkili olarak kaç kişi var? O zaman futbolda neden farklı olsun?" diye sordu.

Premier Lig ve 1. ligde siyahi ve etnik kökenli sadece 6 menajerin çalıştığı vurgulanaın programda, İngiltere Milli Takımı'ndan eski takım arkadaşı ve Arsenal'in unutulmaz isimlerinden Ian Wright (fotoğrafta solda) da Barnes'a destek olurken, ""John Barnes gibi yetenekli ve kendini ispat etmiş bir isim menajer olarak görev yapmıyorsa ne diyebilirim ki" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...