"Şimdiden yol haritamız belli"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Geldiğimiz noktada artık uluslararası anlamdaki müsabakaları seçiyoruz" dedi.

NTV Spor 30.03.2015 - 11:15
"Şimdiden yol haritamız belli"

Judo Grand Prix müsabakalarını takip etmek ve bazı temaslarda bulunmak için Samsun'da bulunan Bakan Kılıç, Ülke TV kanalında düzenlenen Spor&Spor programına konuk oldu.

Organizasyon tekliflerini değerlendirerek kabul ettiklerini ifade eden Kılıç, "Geldiğimiz noktada artık uluslararası anlamdaki müsabakaları seçiyoruz. Sporda belli bir seviyeye gelmiş, dünya spor camiasında belli bir noktada duran ülkeler gibi seçerek alıyoruz. Hem sporcularımızın uluslararası müsabakalara yönelik tecrübelerini geliştirecek hem de puan alma noktasındaki gelişmelere yönelik olacak. Bunları doğru orantılı olarak götürüyoruz" dedi.

"ŞİMDİDEN YOL HARİTAMIZ BELLİ"
Şu an 2016 Rio Olimpiyatlarını hedeflediklerini anlatan Kılıç, 2020 olimpiyatları için de çalışmalara başlandığını ve başarıya ulaşmak için erken hazırlanıldığını dile getirdi. Kılıç, "2016 çalışmalarımız tam hızla devam ediyor, 2020 çalışmalarımız için şimdiden yol haritamız belli. Araştırmalarımız, çalışmalarımız yapılıyor. Bu arada taramalarımız da başlamış vaziyette" diye konuştu.

HOLLANDA-TÜRKİYE MAÇI
Hollan'da-Türkiye maçına da değinen Kılıç, takımın güzel bir başlangıç yaptığını, uzatmalardaki beraberliğin ardından Türkiye'nin yola devam edeceğini kaydetti. Maçın ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'le görüştüğünü dile getiren Kılıç, "Hepimiz birlik ve beraberlikle Milli Takımı destekleyerek, eleştirilerimizi de belli bir seviye içinde tutarak yolumuza devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi bir noktaya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"4 BİN SPORCUYA ASGARİ ÜCRETE KADAR DESTEK"
Bakan Kılıç, cep harçlığı anlamında 4 bin sporcuya asgari ücrete kadar destek vermek istediklerini bildirerek, "Hem 2016 hem 2020 için... Ben inanıyorum ki önümüzdeki birkaç yıl sonra çok farklı bir profille karşılaşacağız. Eksiklerimizi bu noktada hızla giderme içindeyiz. Şimdi 2016 Olimpiyatları için daha önce katılmadığımız bazı branşlarda katılma ihtimalimiz var. Branşlaşmayla ilgili yapacağımız çalışmalarla bunların üzerine gideceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

TESİSLERDEKİ SON DURUM
Bu yıl 400'ün üzerinde tesis yapımının tamamlanacağını söyleyen Bakan Kılıç, yeni devreye girecek tesislerle 250'nin üzerinde tesisin yapımını bitirdiklerini hatırlattı.

Kılıç, yaz tatili girmeden mahallelerdeki spor alanlarını geliştirme çalışmalarına hız verdiklerine dikkati çekerek, "Biliyorsunuz veliler çocuklarını sokakta oynamak için bir yere gönderdikleri zaman yer sıkıntısı yaşıyorlar. Bu çalışma sayesinde genç kardeşlerimiz spor yapma imkanı ve spor tesisiyle erken yaşta evlerinin yakınında tanışma fırsatı olacak" dedi.

"DOPİNGDE SIKINTILARI HALININ ALTINA SÜPÜRMEDİK"
Türkiye'deki doping sorununu da ele alan Kılıç, yaşanan sıkıntıların, eksikliklerin gözardı edilmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Eksiklerimizi ve sıkıntılarımızı halının altına süpürmedik, bunlarla yüzleştik. Arada bazı sıkıntılarımız olmayacak mı? Olacak ama şunu çok iyi bilmek gerek, biz onları bulacağız, yakalayacağız ve yakaladığımız zaman da gözlerinin yaşına bakmayacağız. Tertemiz bir şekilde, kendi çabalarıyla güzel sonuçlar alan çok kardeşimiz var. Onları da lütfen unutmayalım ve onların ortaya koyduğu başarılar bu tartışmaların gölgesinde kalmasın. Doping konusu bizim için ortaya konulmuş, rotası çizilmiş, duruşumuzun belli olduğu ve aynı zamanda spor camiasında da duruşumuzun kabul gördüğü bir noktadadır. Önemli olan burada bunun felsefesini açık bir şekilde ortaya koymak."

Sayfa Yükleniyor...