Kıbrıs'ta futbol birleşiyor!

Kıbrıs futbolunun birleşmesi yönünde resmi adım atıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, futbolcuların Türkiye Amatör Ligi’ne bedelsiz transferleri ile ilgili sorunun çözülmediği gerekçesiyle FIFA üzerinden Rumlar’ın idaresindeki Kıbrıs Futbol Federasyonu’na üyelik başvurusu yaptı.

NTV Spor 30.03.2015 - 14:04
Kıbrıs'ta futbol birleşiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, FIFA'ya mektup göndererek 1934 yılında Türkler'le Rumlar'ın ortaklaşa kurduğu Kıbrıs Futbol Federasyonu'ndaki haklarının iadesini talep etti.

FIFA'ya gönderilen mektup, 2 yıl önce müzakere edilmeye başlanan futbolda birleşme sürecini yeniden başlatıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tüzük değişikliği yaparak FIFA standartlarına uyum sağlayacak bir dizi değişiklik yapacak. Ardından FIFA'nın gözetiminde futbolun birleştirilmesine yönelik sürecin hayata geçirilmesi için bir teknik komite kurulacak ve birleşme süreci ilerleyecek. Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun Rumlar'ın idaresindeki Kıbrıs Futbol Federasyonu ile birleşmesi uzun soluklu bir müzakere süreci olacak. Taraflardan herhangi biri sürecin sonunda ortaya çıkacak tablodan hoşnut olmazsa anlaşmayı feshetme hakkına sahip.

“BU HAKKI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”
Kuzey Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, düzenlediği basın toplantısında Rum Federasyonu'na bağlanacakları yönünde çıkan haberleri sert bir dille eleştirdi. Sertoğlu “Kimseye bağlandığımız yok, herkes gibi bizim de futbol oynamaya hakkımız var, bu hakkı söke söke alacağız. Girdiğimiz bu yolun geri dönüşü yok” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumuhuriyeti futbol takımları, Rumlar'ın girişimiyle konulan ambargolar nedeniyle hiçbir uluslararası karşılaşma yapamıyor. Ambargolar yüzünden Türk takımları adaya dahi gelemiyor. Türk ve Rum Futbol Federasyonları 2 yıl önce FIFA arabuluculuğunda birleşme süreci başlatmıştı. Ancak konu futboldan çıkıp siyasi niteliğe bürünerek tepki çekince, Türk federasyonu geri adım atmış ve süreç askıda kalmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Demirören meseleyi çözmek için adaya gelmiş sonrasında da FIFA'ya başvurarak KKTC'de temsilcilik açma talebinde bulunmuştu. FIFA'nın reddettiği girişim Kuzey Kıbrıs'ın bypass edildiği gerekçesiyle sert tepkilere neden olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...