Yeni kontrat servet değerinde!

Formula-1 takımlarından Mercedes, şampiyon pilotu Lewis Hamilton'a bir servet önermeye hazırlanıyor. BBC'ye göre İngiliz pilotun yıllık kazancı ikramiyelerle birlikte yıllık 37 milyon Euro’yu bulacak.

NTV Spor 31.03.2015 - 13:21
Yeni kontrat servet değerinde!

6 yıl McLaren adına yarıştıktan sonra 2013 yılında Mercedes'e transfer olan Lewis Hamilton, takımıyla sözleşmesini uzatmaya hazırlanıyor. Mercedes, geçen sezon dünya şampiyonluğuna ulaşan Hamilton'a bir servet önerdi. 

İngiliz pilot yeni anlaşması gereği yıllık 29 milyon euro kazanacak. Hamilton'ın toplam kazancı yarış birincilikleri ve dünya şampiyonluğu gibi ikramiyelerle birlikte 37 milyon Euro'yu bulabilecek.

Hamilton böylece Formula-1'in en çok kazanan pilotları Fernando Alonso ve Sebastian Vettel'in arasına katılacak. Fernando Alonso, 2017 yılına kadar sözleşme imzaladığı yeni takımı McLaren'den yıllık 37 milyon Euro kazanıyor. 4 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot Sebastian Vettel ise yeni takımı Ferrari'den yıllık ortalama 41 milyon euro kazanıyor. Lewis Hamilton bu sezon koşulan 2 yarışın ardından Sebastian Vettel'in 3 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

 

Sayfa Yükleniyor...