El Clasico'ya Barça damgası!

THY Euroleague Top 16 E Grubu maçında Barcelona, ezeli rakibi Real Madrid'i 85-80 yendi. NTV Spor'dan naklen yayınlanan maçı kazanan Katalan ekibi, liderlik şansını son haftaya taşıdı.

NTV Spor 02.04.2015 - 23:29
El Clasico'ya Barça damgası!

Daha önce grubu ilk iki sırada tamamlayıp, play-off'larda ev sahibi avantajını garantileyen iki ekibin mücadelesine Real Madrid hızlı başladı. Rudy Fernandez'in taşıdığı eflatun-beyazlılar, üstüste bulduğu sayılarla bir anda öne geçti ve ilk çeyreği de 25-17 önde tamamladı.
   
İkinci çeyrekte Barcelona geri döndü. Katalan ekibi, üstüste sayılar bulup farkı eritti. İlk yarının bitimine 1 dakika 10 saniye kala da Mario Hezonja'un üçlüğüyle uzun bir aranın ardından maçta da öne geçti. Son anları karşılıklı basketlerle geçen karşılaşmanın ilk yarısı ise 41-41 sona erdi.

3. çeyreğe de Barcelona etkili başladı. İlk yarıdaki üçlüklerine devam eden Mario Hezonja'ya Lampe de eşlik edince Katalan devi, Rudy Fernandez'in de durgunlaşmasıyla skor bulmakla zorlanan Real karşısında farkı bir ara 7 sayıya kadar çıkardı. Dani Alves ve Neymar'ın da izlediği El Clasico'da çeyreğin sonlarında bu kez vites yükselten Real Madrid oldu. Sergio Llull ve Gustavo Ayon'un sayılarıyla oyuna tutunan Real Madrid farkı eritmesine rağmen Barcelona çeyreği 64-62 önde tamamladı.

Son çeyrekte Oleson'un üçlüğüyle bir ara farkı 8 sayıya çıkaran Barcelona, bitime 6.30 dakika kala potasına atılan üstüste sayılara engel olamadı ve maç 70-70'e geldi. İki takımın da savunmasını sertleşmesiyle takımlar zaman zaman sayı bulmakta zorlanırken, son beş dakikaya Barcelona 72-70 önde girdi.

İlerleyen dakikalarda iki taraf da karşılıklı sayılar bulmasına rağmen son 1 dakikaya 82-78 önde girdi. Bitime 34 saniye de Brad Olison'un üçlüğü de Real Madrid'in gardını iyice düşürdü ve maç da 85-80 Barcelona'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Ev sahibi Barcelona'nın  en skorer ismi 6 üçlük atışında 5 isabet bulan Matio Hezonja oldu. Genç oyuncuyu 12 sayı atan Maciej Huertas takip etti. Real Madrid'in sayı yükünü ise 20 sayı atan Rudy Fernandez çekti. Konuk ekipte diğir skorer isimler 17 sayı atan Sergio Rodriguez ve 10 sayıyla oynayan Gustavo Ayon oldu.

Barcelona, ezeli rakibini yenip liderlik şansını son haftaya taşımasına karşın, ilk maçı 97-73 farklı yenen Real Madrid konuk edeceği Zalgiris Kaunas'ı yendiği takdirde grubu lider tamamlayacak. Barcelona ise gruptaki son maçta Galatasaray Liv Hospital deplasmanına gelecek.

Sayfa Yükleniyor...