"Başarılı olmak imkansız"

Serie A takımlarından Parma'nın teknik direktörü Roberto Donadoni, çalkantılı sezonu değerlendirdi. Kulübün iflas etmesi nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini vurgulayan Donadoni, bu şartlar altında 2014-15 sezonunu meşru görmediğini dile getirdi.

NTV Spor 03.04.2015 - 11:42
"Başarılı olmak imkansız"

101 yıllık köklü bir tarihe sahip Parma kulübü, içinde bulunduğu borç batağından çıkmayı başaramadı. Oyuncularına ve teknik ekibe, geçen temmuz ayından beri ödeme yapamayan kulüp iflas etmiş durumda. Bu süreçte kulübün başkanı Giampietro Manenti, kara para akladığı gerekçesiyle tutuklandı; kulüp borçlarını ödeyebilmek için yedek kulübesindeki koltukları bile satmak zorunda kaldı. Tüm bunlara karşın, Parmalı oyuncular sahaya çıkmaya devam etti.

Oyuncularıyla gurur duyduğunu belirten teknik direktör Roberto Donadoni, "Parma'da bulunduğum süre boyunca her zaman maaşların ödenmesinde sorunlar çıktı. Geçmişte yine de bir şekilde ödeme yapmayı başarıyorduk. Geçen temmuz'dan bu yana ise hiç para alamadık. Yönetim bize 8 milyon Euro kaynak bulduğunu ve paralarımızın ödeneceğini söyledi. Ancak bu da yalan çıktı. Bu şartlar altında başarılı olmak imkansız. Oyuncularım birer robot değil. Bu yüzden saha dışında yaşadıkları sorunların saha içine yansıması çok normal" ifadelerini kullandı.

Donadoni, kulübünün yaşadığı sorunlar nedeniyle Serie A'nın da meşruiyetini kaybettiğini öne sürdü. Parma halen Serie A'nın son sırasında bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...