"İyi başlamadık ama kazandık"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu'nda EA7 Emporio Armani'yi yendikleri maça iyi başlamamalarına rağmen üçüncü periyottan itibaren gösterdikleri performansla rahat bir galibiyet aldıklarını söyledi.

NTV Spor 04.04.2015 - 11:51
"İyi başlamadık ama kazandık"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, 86-78 kazandıkları maça stresli çıktıklarını belirterek, "Galibiyete koşullanmıştık ve bu yüzden maça biraz stresli çıktık. Bu yüzden iyi başlayamadık ve beklemediğimiz bir fark oluştu. İlk yarının sonunu iyi oynayarak farkı kapattık. Oluşan 15 sayı farkı eriterek soyunma odasına gittik. Üçüncü periyot çok iyi oynadık ve iyi savunma yaparak maçı lehimize çevirip, rahat bir galibiyet aldık" dedi.

Maçı kazanma isteklerinden dolayı stresli olduklarını vurgulayan Özerhun, bu yüzden oyuna ağırlıklarını geç koyduklarını dile getirdi.

Gruptaki son maçta, çeyrek finale çıkmayı daha önce garantileyen bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe Ülker'le 9 Nisan Perşembe günü deplasmanda karşılaşacaklarını aktaran Özerhun, bu müsabakayı kazanarak çeyrek final bileti almak istediklerini kaydetti.

Lacivert-beyazlıların genel menajeri Özerhun, Fenerbahçe Ülker maçı için "Kazanarak gruptan çıkmak istiyoruz. Zor bir maç olacak. Kazanmak için gideceğiz. Kaybedersek diğer maç sonucunu beklemek zorunda kalacağız. Öyle bir hesap içinde olmamak için mutlaka kazanmak zorundayız. Umarım Fenerbaçhe Ülker'le oynayacağımız maçın sonunda iki Türk takımı çeyrek finale beraber çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efes, sarı-lacivertli takımı yenmesi durumunda, grup dördüncülüğü için çekiştiği İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa'yı geride bırakarak çeyrek finale çıkacak. Lacivert-beyazlılar, maçı kaybetmesi halinde ise aynı gün Laboral Kutxa'nın bir diğer İspanyol ekibi Unicaja Malaga'yla deplasmanda oynayacağı maçta sahadan yenilgiyle ayrılmasını bekleyecek. Anadolu Efes'in kaybetmesi durumunda Laboral Kutxa, rakibini yenerse çeyrek finale yükselecek.

Sayfa Yükleniyor...