Galatasaray LH'a, Trabzon da acımadı!

Türkiye Basketbol Ligi 25. hafta mücadelesinde Trabzonspor Medical Park, deplasmanda Galatasaray Liv Hospital'ı 93-80 yendi.

NTV Spor 05.04.2015 - 22:17
Galatasaray LH'a, Trabzon da acımadı!

Bu sonuçla sarı-kırmızılılar, ligde üst üste üçüncü yenilgisini aldı. Bordo-mavililer ise dört maç aradan sonra kazandı.

Karşılaşmaya Bost'un üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle başlayan Trabzonspor Medical Park, 3. dakikayı 8-2 önde geçti. Karşılıklı sayılarla devam eden çeyreğin ilerleyen bölümlerinde Micov, Kerem Gönlüm ve Ender Arslan'la sayılar bulan Galatasaray Liv Hospital, 9. dakika içinde (18-17) üstünlüğü ele geçirdi. Bu periyotta bordo-mavililerin skor yükünü çeken Velickovic'in son dakika içinde kaydettiği üç sayılık basketle Trabzonspor Medical Park, ilk çeyreği 20-18 önde tamamladı. 

Üç sayılık atışlarda yakaladığı yüksek yüzdeyi ikinci periyotta da sürdüren ve yaptığı sert savunmayla Galatasaray Liv Hospital'a kolay sayı şansı tanımayan Trabzonspor Medical Park, 14. dakika içinde farkı 11 sayıya kadar (20-31) çıkardı. Bu bölümden sonra 12-3'lük bir seri yakalayan sarı-kırmızılılar, 18. dakika içinde farkı 2 sayıya (32-34) indirdi. Çeyreğin son bölümünde Bost ve Alper Saruhan'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle farkı yeniden açan bordo-mavililer, soyunma odasına 43-36 önde girdi.  

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyotta dış atışlardaki yüksek yüzdesini sürdüren Trabzonspor Medical Park, özellikle Hardy'nin de skora katkı yapmasıyla 26. dakikayı 15 sayı farkla, 65-50 önde geçti. Bu bölümden sonra yaptığı savunmanın yanı sıra Erceg, Ender Arslan, Göktürk Ural ve Ege Arar'ın sayılarıyla farkı tek hanelere indiren Galatasaray Liv Hospital karşısında bordo-mavililer, üçüncü periyodu 69-60 önde tamamladı.

Sarı-kırmızılılar son periyoda Micov'un üçlüğüyle başlarken, Hardy ve Bost'un sayılarıyla farkı yeniden açan Trabzonspor Medical Park, 33. dakikayı 76-63 önde geçti. Karşılıklı sayılarla devam eden çeyrekteki bir pozisyon sonrası sinirlerine hakim olamayan Ergin Ataman, sahaya girerek karşılaşmanın hakemlerine uzun süre itirazlarda bulundu. Çalınan teknik faule rağmen itirazlarını sürdüren Ataman, ikinci teknik faulle saha dışına gönderildi. Periyodun kalan bölümünde Galatasaray Liv Hospital'ın farkı azaltmasına izin vermeyen Trabzonspor Medical Park, sahadan 93-80 galip ayrıldı.

Trabzonspor Medical Park'ta 22 sayı kaydeden Velickovic, maçın en skorer ismi oldu. Bordo-mavililerde Hardy 20, Bost da 18 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Galatasaray Liv Hospital'da ise 15 sayı atan Erceg ve 14 sayıyla oynayan Micov'un çabaları yenilgiyi önlemeye yetmedi.

SİNAN GÜLER FORMA GİYMEDİ
Galatasaray Liv Hospital'da Sinan Güler, rahatsızlığı nedeniyle Trabzonspor Medical Park karşısında forma giymedi.

Karşılaşma öncesi midesinden rahatsızlanan sarı-kırmızılı basketbolcu, hastanede tedavi altına alındı.   

Bu arada karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratla her iki takımı da tribüne çağırdı. Basketbolcular da bu tezahürata alkışlarla karşılık verdi.

GALATASARAY LIV HOSPİTAL: 80 - TRABZONSPOR MEDICAL PARK: 93

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Emin Moğulkoç, İsmail Aydın, Ahmet Tatlıcı

Galatasaray Liv Hospital: Ender Arslan 11, Pocius 8, Micov 14, Kerem Gönlüm 6, Young 4, Carter 11, Erceg 15, Ege Arar 8, Göktürk Ural 3
Trabzonspor Medical Park: Bost 18, Hardy 20, Alper Saruhan 6, Velickovic 22, Stipanovic 14, Yunus Akçay 2, Marshall, Can Altıntığ, Ivanov 11

1. Periyot: 18-20
Devre: 36-43
3. Periyot: 60-69

Sayfa Yükleniyor...