Türk derbisinde Efes'e geçit yok!

Ne Fenerbahçe Ülker ne de Malaga vatandaşlarına ayrıcalık tanımadı, kaybeden Efes TOP 8 biletini kazandı!

NTV Spor 09.04.2015 - 21:40
Türk derbisinde Efes'e geçit yok!

Dedikoduların hepsi boşa çıktı; Efes Fener'e yenilmesine rağmen Malaga sayesinde adını TOP 8'e yazdırdı. Heyecan dolu 4.5 saatte önce Fenerbahçe Ülker vatandaşı Anadolu Efes'e ayrıcalık tanımadı ve rakibini 83-72 ile Malaga'ya muhtaç bıraktı. Ancak tıpkı Fenerbahçe gibi galibiyete ihtiyacı olmayan Unicaja Malaga da vatandaşı Labrola Kutxa'ya acımadı ve 93-84'lük galibiyetle TOP 8 biletini Anadoliu Efes'e hediye etti. Kısacası hem Fenerbahçe Ülker hem de Unicaja Malaga hakkındaki dedikodular boşa çıkarken, kazanan "mağlup" Efes oldu!

ÇEYREK FİNALDE BİZE YER AÇIN...
FENERBAHÇE'NİN KARŞISINDA SON ŞAMPİYON VAR
F Grubu'nda 14. haftada oynanan Türk derbisinde, çeyrek finale kalmayı önceki haftalarda garantileyen ve grupta liderlik mücadelesi veren Fenerbahçe Ülker, sahasında Anadolu Efes'i 83-72 yendi.

Fenerbahçe Ülker, Rus temsilcisi CSKA Moskova'nın deplasmanda İtalyan takımı EA7 Emporio Armani'yi 88-79 mağlup etmesiyle grubunu 2. sırada tamamladı. Sarı-lacivertli ekip çeyrek finalde, Almanya'da Alba Berlin'i 73-64'lük skorla geçerek E Grubu'nu 3. sırada bitiren, turnuvanın son şampiyonu İsrail temsilcisi Maccabi Electra ile eşleşti.

Sarı-lacivertliler, ev sahibi avantajını elinde bulundurduğu seride, ilk iki maçını ve gerektiği takdirde 5. maçını sahasında oynayacak.

ANADOLU EFES'E İSPANYOL RAKİP
Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'e kaybetmesine karşın iki İspanyol ekibinin mücadelesinde Unicaja Malaga'nın sahasında Laboral Kutxa'yı 93-84 yenmesiyle adını çeyrek finale yazdırdı.

F Grubu'nu 4. sırada tamamlayan lacivert-beyazlılar, çeyrek finalde yarın oynanacak maçların ardından E Grubu'nda liderlik mücadelesi veren İspanyol ekipleri Barcelona ya da Real Madrid ile eşleşecek.

Galibiyet sayıları eşit olan iki takımın da maçlarını kazanması ya da kaybetmesi halinde, ikili averajda Barcelona'ya üstünlük sağlayan Real Madrid, grubunu lider bitirerek Anadolu Efes'in rakibi olacak. Barcelona'nın galip gelmesi, Real Madrid'in kaybetmesi durumunda ise lacivert-beyazlılar, çeyrek finalde Katalan ekibiyle karşılaşacak. Anadolu Efes, ev sahibi avantajına sahip olmadığı için ilk iki maçını ve gerekmesi halinde 5. maçını deplasmanda, 3. ve 4. karşılaşmayı ise evinde oynayacak.

Barcelona, Top 16 turu son haftasında bu akşam, çeyrek final iddiasını kaybeden Galatasaray Liv Hospital'a konuk olacak. Real Madrid ise çeyrek final şansı kalmayan Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı ağırlayacak.

İŞTE EŞLEŞMELER
THY Euroleague'de şu ana kadar oluşan ve muhtemel çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

CSKA Moskova-Panathinaikos
Fenerbahçe Ülker-Maccabi Electra
Barcelona veya Real Madrid-Olympiakos
Barcelona veya Real Madrid - Anadolu Efes

FORMAT VE TAKVİM
Euroleague çeyrek final eşleşmelerinde 3 galibiyete ulaşan takım, Final-Four'a yükselecek.

Çeyrek final maçları, 14-28 Nisan tarihlerinde yapılacak. Grubunu eşleştiği rakibine göre üst sırada bitiren ekip, seride ev sahibi avantajını elinde bulunduracak ve ilk iki maç ile gerektiği takdirde 5. maçı sahasında oynayacak.

Final-Four maçları ise 15-17 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Madrid şehrinin ev sahipliğinde düzenlenecek.

TÜRK DERBİSİNDE GÜLEN FENERBAHÇE ÜLKER
Ülker Sports Arena'daki ilk dakikaları önde geçen Oğuz Savaş ve Bogdanovic'in sayılarıyla Fenerbahçe oldu. Çeyrek genelinde enerjiden uzak bir görüntü çizen Anadolu Efes, sayı bulmakta zorlanırken oyuna sonradan giren Zoric ve Goudelock Fenerbahçe'nin farkı 11'e kadar çekmesini sağladı ve ev sahibi takım ilk periyodu 23-12 önde geçti.

İkinci çeyreğin başında Draper ile farkı tek hanelere indiren Anadolu Efes, savunmada rakibini durdurmakta zorlanınca skora ortak olamadı. Vesely'nin oyuna getirdiği hareketliliği iyi kullanan Fenerbahçe oyun kontrolünü elinde tutmayı başarırken, Efes'in ritim bulduğu dakikalarda fark 5'e inince Obradovic'in molası geldi. Mola dönüşü her iki pota altında daha agresifleşen Anadolu Efes, Perperoglou'nun üçlüğüyle fark 1'e indirdi. Ancak öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyen lacivert-beyazlılara cevap son saniye üçlüğüyle geçen ayın MVP'si Nemanja Bjelica'dan geldi ve Fenerbahçe Ülker devreyi 41-33 önde kapattı.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Krstic ve Birkan Batuk'un sayılarıyla Anadolu Efes oldu. Savunmada işleri yoluna koyan Ivkovic'in takımı hücumda da istikrarı bulunca skoru eşitleyerek maça uzun süre sonra ortak oldu. Ancak çeyrek sonunda sahneye yeniden Bjelica çıktı ve son 10 dakikaya 59-55 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi.

Dördüncü periyodun hemen başında yeniden eşitliği yakalayan Efes, Perperoglu'nun sayılarıyla öne geçmeyi başardı. İlerleyen dakikalarda çekişme sürerken üstünlük birkaç kez el değiştirdi. Kritik anlarda Anadolu Efes üst üste hücumlardan eli boş dönünce Fenerbahçe Ülker'de Bogdanovic sorumluluk aldı ve can yakıcı sayılarıyla seyircisini de ayaklandırdı. Hırvat yıldızın yanına bir de Goudelock'ı da ekleyen Fenerbahçe Ülker rakibine son darbeyi vurdu ve mücadeleyi 83-72 kazandı.

Fenerbahçe'de Goudelock 24, Bogdanovic 17 sayıyla oynarken Efes'te Krstic 11, Lasme ve Cedi Osman 10'ar sayıyla mücadele etti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe TOP 16 turunu 11. galibiyetle tamamlarken, Anadolu Efes 8. mağlubiyetini aldı.

Salon:
Ülker Sports Arena
Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Elias Koromilas (Yunanistan), Damir Javor (Slovenya)

Fenerbahçe Ülker: Zisis 5, Melih Mahmutoğlu, Bogdanovic 17, Bjelica 6, Oğuz Savaş 10, Zoric 7, Preldzic 4, Goudelock 24, Vesely 10, Semih Erden, Kenan Sipahi, Serhat Çetin
Anadolu Efes: Heurtel 3, Janning, Cedi Osman 10, Saric 1, Krstic 11, Lasme 10, Draper 9, Perperoglou 11, Birkan Batuk 12, Bjelica 5

1. Periyot: 23-12
Devre: 41-33
3. Periyot: 59-55
Beş faulle çıkan: 37.46 Birkan Batuk (Anadolu Efes)

Sayfa Yükleniyor...