Son şampiyonun bu sezonki serüveni!

Fenerbahçe'nin Euroleague çeyrek finalinde eşleştiği son şampiyon Maccabi Electra sezon başında birçok önemli oyuncusuyla yollarını ayırdı. İsrail ekibi buna rağmen Top 16'da zorlu E Grubu'nu 3. sırada bitirerek çeyrek final biletini aldı.

NTV Spor 10.04.2015 - 16:23
Son şampiyonun bu sezonki serüveni!

Euroleague'in son şampiyonu Maccabi Electra, bu sezon çeyrek final biletini çekişmeli geçen Top 16 turunu 3. sırada tamamlayarak aldı.

İsrail ekibi yeni sezon öncesi, geçen yılın şampiyonluğunda önemli katkıları bulunan birçok oyuncusuyla yollarını ayırmıştı. Geçen sezon Milano'da oyananan finalde Real Madrid'i 98-86 mağlup eden İsrail ekibinde Tyrese Rice 26 sayı, Ricky Hickman 18 sayı, David Blu 14 sayıyla oynamıştı. Tyrese Rice sergilediği performansla Final Four'un en değerli oyuncusu olmuştu. Ancak yeni sezon öncesi, Amerikalı, Rusya'nın yolunu tuttu ve Khimkı'ye transfer oldu. Ricky Hickman, Fenerbahçe Ülker ile sözleşme imzaladı. İsrailli David Blu ise emekliliğini açıkladı. Şampiyonluğu getiren koç David Blatt da NBA'de Cleveland'ın yolunu tuttu.

Maccabi Electra, yeni sezona CSKA Moskova'dan Jeremy Pargo, Maccabi Haifa'dan Brian Randle ve Venezia'dan Nate Linhart transferleriyle başladı. Tel Aviv ekibi Euroleague'de normal sezonu 7 galibiyet ve 3 mağlubiyetle CSKA Moskova'nın ardından 2. sırada bitirerek Top 16 turuna yükseldi.

Maccabi, E Grubu'na Panathinaikos mağlubiyetiyle başlasa da sonrasında çıkışa geçti. Sahasında, Kızılyıldız, Barcelona ve Real Madrid'i, deplasmanda da Zalgiris Kaunas ve Galatasaray Liv Hospıtal'ı yenerek ilk 6 haftayı 5 galibiyetle tamamladı. İsrail ekibi, 7. haftadan itibaren formunu kaybetse de çeyrek final umudunu kaybetmedi. Son haftaya Panathinaikos ve Alba Berlin'le kafa kafaya giren Maccabi son maçında Alba Berlin'i yendi ve grubunu 3. sırada tamamladı.
 
Maccabi Electra'nın başında İsrailli başantrenör Guy Goodes bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...