Haftanın MVP'si açıklandı!

THY Avrupa Ligi top 16 turunun son haftasında en değerli oyuncu, Maccabi Electra'dan Devin Smith ve Kızılyıldız Telekom'dan Boban Marjanovic oldu.

NTV Spor 11.04.2015 - 11:45
Haftanın MVP'si açıklandı!

THY Avrupa Ligi Top 16 turu 14. hafta maçlarıyla tamamlanırken, son haftanın en değerli oyuncusu iki isim birden oldu. Maccabi Electra oyuncusu Devin Smith ile Kızılyıldız Telekom oyuncusu Boban Marjanovic, son haftanın en değerli oyuncusu unvanını paylaştı.

Top 16 turunda E Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak çeyrek finalde Fenerbahçe Ülker'in rakibi olan Maccabi Electra, son hafta maçında Alba Berlin'e misafir oldu. Maccabi müsabakayı 73-64 kazanırken Devin Smith, ortaya koyduğu performansla galibiyette büyük rol oynadı. Maç boyunca 28 sayı üreterek kariyer rekoru kıran Smith, 7 ribaundla 28 indeks puanına ulaştı ve haftanın değerli oyuncularından biri oldu.

Haftanın diğer MVP'si Kızılyıldız Telekomlu oyuncu Boban Marjanovic ise takımının Panathinaikos'u 69-68 mağlup ettiği karşılaşmada pota altında etkili bir oyun sergiledi. 12 sayının yanı sıra 3 asist ve 1 blokla oynayan Marjanovic, aldığı 16 ribaundla yine 28 indeks puanı elde etti. 2014-2015'te toplamda 256 ribaunda ulaşan Marjanovic, böylece THY Avrupa Ligi'nde sezon içinde en fazla ribaund alan oyuncu unvanını da ele geçirdi.

Alba Berlin oyuncusu Alex Renfroe 10 ribaund, 9 asist, 3 top çalmayla 32 indeks puanına ulaşmasına rağmen takımının Maccabi Electra'ya yenilmesi sebebiyle haftanın MVP'si unvanını kaçırdı. Laboral Kutxa'dan Fabien Causeur da 21 sayı, 7 ribaund, 2 top çalma ve 2 asistle 29 indeks puanına ulaştı ancak Unicaja Malaga karşısında alınan 93-84 yenilgi sebebiyle sıralamada geride kaldı. Kurala göre bir oyuncunun en değerli olabilmesi için takımının sahadan galip ayrılması gerekiyor.

Sayfa Yükleniyor...