Yabancı oyuncu kuralı değişiyor!

Hentbolda 2015-2016 sezonunda Süper Lig'de takımlar müsabaka listelerinde 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek. 1. ve 2. Lig'de ise müsabaka listesine yazılacak yabancı oyuncu sayısı, bu sezon uygulandığı gibi 4'te kalırken, takımlara istedikleri kadar yabancı transferi yapma hakkı verildi.

NTV Spor 11.04.2015 - 17:04
Yabancı oyuncu kuralı değişiyor!

Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2015-2016 sezonunda uygulanacak yabancı oyuncu kuralını belirledi.

THF'nin internet sitesindeki açıklamaya göre takımlar, Erkekler ve Bayanlar Süper Lig'de müsabaka listelerinde 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek. 1. ve 2. Lig'de ise müsabaka listesine yazılacak yabancı oyuncu sayısı, bu sezon uygulandığı gibi 4'te kalırken, takımlara istedikleri kadar yabancı transferi yapma hakkı verildi.

Süper Lig takımlarının 8'i Türk vatandaşı olmak üzere en fazla 22 sporcu ile sözleşme imzalayabileceği belirtilen açıklamada, 14 yabancı oyuncunun 11'inde Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından en son açıklanan dünya sıralamasında yer alan ilk 25 ülke vatandaşı olması şartı aranacağı kaydedildi. Bu oyuncuların son 7 yıl içinde genç ve A takımlarda en az 10 kez milli formayı giymesi ve bunun müsabaka raporunda belgelenmesi gerektiği bildirildi.

Kulüpler, ilk 25 ülkeden transfer edilen her sporcu için THF'ye 500'er avro tescil ücreti ödeyecek. Herhangi bir şart aranmayan 3 oyuncu transferinde, ilk sporcu için bin 500, ikinci sporcu için bin 750 ve üçüncü sporcu için de 2 bin avro bedel ödenecek.

1. ve 2. Lig yabancı sporcu transfer ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Altyapılarda transfer döneminde sözleşme imzalayan ve geçici transferle başka takıma giden sporcular sözleşme sayısı kapsamında değerlendirilemeyecek.

Sayfa Yükleniyor...