"Hiçbir şeyin favorisi değilim"

Sezona 3. sırada başladığı erkekler dünya sıralamasında 5'inciliğe gerileyen İspanyol tenisçi Rafael Nadal, rakiplerinden daha kötü oynadığını belirterek, "Hiçbir şeyin favorisi değilim" dedi.

NTV Spor 14.04.2015 - 12:36
"Hiçbir şeyin favorisi değilim"

Sert kortta oynanan Miami Masters Turnuvası'na 3. turda veda eden Nadal, en başarılı olduğu zemin toprakta yapılacak Monte Carlo Masters öncesinde Profesyonel Tenisçiler Birliği'nin internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Geçen yılın ağustos ayında sağ el bileğinden yaşadığı sakatlığın ardından ocakta kortlara dönen Nadal, bu yıl üzerinde baskı hissetmediğini söyleyerek, "Hiçbir şeyin favorisi değilim. Rakiplerimden daha kötü oynuyorum. Şu an için en önemlisi, yeniden kortta kendime güvenmek ve geliştiğimi hissedebilmek. Miami öncesinde oyunum, her hafta iyiye gidiyordu ama turnuvada kötü oynadım. Burada, toprakta güvenimi ve oyunumu geri kazanabilirsem her şey kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki Nadal ayrıca "Mümkün olan en kısa zamanda iyi oynayabilmek için çalışıyorum. Buna inanmasam burada olmazdım. Monte Carlo'dayım çünkü tenis oynama konusundaki motivasyonumu ve tutkumu koruyorum" değerlendirmesini yaptı.

Toprak kortta oynanan tek Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ı 9 kez kazandığı için "toprak kortun kralı" ilan edilen Nadal'ın 46'sı toprakta 65 tekler şampiyonluğu bulunuyor.

 

Sayfa Yükleniyor...