Quaresma yeniden doğdu!

Porto'nun Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Bayern Münih'i 3-1 yenmesinin ardından en çok konuşulan isim Ricardo Quaresma... İspanyol basınına göre, Bayern Münih'e 2 gol atarak galibiyetin mimarı olan Quaresma, Porto'da ikinci baharını yaşıyor.

NTV Spor 16.04.2015 - 14:11
Quaresma yeniden doğdu!

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih'i 3-1 yenen Porto'da sahanın yıldızı tanıdık bir isimdi; Ricardo Quaresma...

Bir dönem Beşiktaş forması giyen Portekizli futbolcu, Bayern Münih filelerini 10 dakikada iki kere sarsarak Porto'nun yarı final umutlarını güçlendirdi.

31 yaşındaki Quaresma'nın bu performansı Portekiz ve İspanyol basınında da geniş yankı uyandırdı. Ünlü fantastik roman karakteri Harry Potter'a benzetilen Quaresma için, "Takımının zor anlarında büyülü bir şekilde ortaya çıkıp takıma destek oluyor" yorumu yapıldı.

İspanyol basını ayrıca, Quaresma'nın ikinci baharını yaşadığını ve kariyerini tamamladığında Figo ve Eusebio gibi Portekizli futbol efsaneleri arasında yer alacağını yazdı.

Quaresma, bu sezon Porto formasıyla çıktığı 37 maçta 10 gol kaydetti. Porto'nun son iki lig maçında 3 gol atan Quaresma, Şampiyonlar Ligi'nde attığı 3 golden ikisini ise kupanın en büyük favorilerinden Bayern Münih karşısında kaydetti.

Profesyonel futbolculuk kariyerine 2000-2001 sezonunda Sporting'de başlayan Quaresma daha sonra Barcelona, Porto, Inter ve Chelsea formaları giydi. 2010'da Beşiktaş'a transfer olan ancak mali konularda çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle 2012'de sözleşmesi feshedilen Quaresma'nın bir sonraki takımı Katar Ligi takımlarından El Ahli oldu.

2014'ün başında yeniden Porto'ya transfer olan Quaresma'nın 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...